HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Megvannak

2009.05.06. 01:53 VayMárton

Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)
Ami még van, azt mindenképp hozzátok, küldjétek be, de két céduláért már ne autózzatok órákon át.
Köszönet és tisztelet mindenkinek, aki megtette a magáét!
Történelmet írunk, na.

Itt van egy jó kis örömködő zene, különösen a női vokálra érdemes figyelni.

197 komment · 1 trackback

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuku 2009.05.06. 17:55:44

@Kuku:
Szinte látom, hogy az SZDSZ-es kampányfőnök kéztördelve várja hogy a felhergelt jobbosok összefújják a plakátjaikat, vagy rárontsanak valamelyik pártirodájukra. Talán még maguk is megteszik ha nem akad olyan aki bekapja a horgot.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.05.06. 18:10:34

@Rózsa Misi: "Mert az LMP valljuk be nem több, mint egy ellen SZDSZ."

Nagyon sokkal több. Az LMP ugyanis nem liberális párt, hanem ökopolitikai.

"Mert szerintem, ha azt mondom, hogy liberális piacgazdaságra, normális liberális polgári demokráciára van szükség, ahol a szabadság kiemelt érték, azzal ti is azonosulni tudtok."

Nem.

"Ráadásul az LMP mellett is olyan emberek arcát mutatjátok fel, Bakács, Hajós, Para"

Nem, ezt februárban mutattuk, hiba volt csak őket, tanultunk belőle (habár van, amelyiket kedvelem közülük).

Az LMP arca a következők: a listavezetők (Szabó Tímea, Ivády Gábor, Várady Tibor); a szóvivők (Schiffer András, Jávor Bence,Rauschenberger Péter), illetve a listát támogató ismertebb emberek (Cserhalmi, Lovasi).

magdinagyi 2009.05.06. 18:13:28

@Rózsa Misi: Nem bírom tovább! Muszáj megszólalni!
Eddig a bejegyzésig minden szép volt. Miért nem hagysz egy kicsit örülni minket? Nem veszed észre, hogy vendég vagy nálunk? Szívesen meghívunk az asztalunkhoz, ha eszmét akarsz cserélni, de akkor próbálj meg úgy is viselkedni, ahogy egy vendéghez illik! Ezt a hangot én kikérem a magam és azok nevében is, akik ma egy kicsit ünnepelni szerettek volna.
Nem is értem, mit is akarsz tőlünk és miért vagy ilyen ideges?
Miért akarod elvenni tőlünk a hitet, a reményt, hogy lehet ebben országban tisztességesen is élni és örülni, bizakodni! Lehet, attól félsz, hogy sikerül megcsinálnunk, vagy lehet, hogy csak provokálsz minket?

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.05.06. 18:21:49

@Rózsa Misi: "Horváth Ági a menthetőt igyekezett kétségbeesetten menteni, hogy legalább valami normális megvalósulhasson"

Hogy mi az a trágyadomb, amit itt eü reform címen be akartak vezetni (kompromisszumos megoldás címen), azt Rauschenberger Péter az ÉS-ben kétszer is szétszedte, nézz utána.

Darvon 2009.05.06. 18:45:20

Nem szabad most az ilyen trollkodásokba belemenni.

Fontosabb dolgok is léteznek, minthogy az SZDSZ hibáinak a lehetô legrészletesebb bizonyítása;

Van egy cél, amit el kell érni, kampány van!

Áron222 2009.05.06. 18:47:16

@Rózsa Misi:
Erről az összefogást ösztönző dologról az jutott eszembe amikor egyik ismerősöm új szóróanyagot kért mert az Szdsz-nek egy papírzsebkendő társaságában elküldte a sajátját. (Persze nem tette volna, ha nincs bérmentesített borítékja az Szdsz-hez.)

Ha össze akarna fogni az LMP valakivel már megtette volna.

pirxx 2009.05.06. 18:47:48

@Rózsa Misi: Arra nem gondoltál, hogy annak a pártnak kéne félreállnia amelyik éppen csak összevásárolta a kellő számú cédulát, és x év után annyi érvet tud felhozni maga mellett, hogy nem nácik?

Jár gyereked iskolába? Biztos vagyok benne, hogy nem , különben nem lenne pofád védeni azt amit oktatási rendszernek neveztek. BÜNTETNI kéne amit tettetek!

Vegyétek már észre, hogy vége, befejeztétek. Igenis lehet más a politika!

Nils. H 2009.05.06. 18:50:16

@Rózsa Misi: Kicsit eltévedtél. Az LMP nagyon helyesen köp az szdsz-re. Nem foglalkozik vele, és azon a szinten, hogy a jobbik hova jut be, vagy hova nem, a jobbikkal sem. Egyszerűen csinálja, amit egy párt csinál, most összegyűjtötte a cetliket.
Ha neked ez fáj, akkor szabadnak biztos szabad vagy, de (vesszővel!) demokrata már kevésbé.

JÓ volna, ha inkább a kajajegyes cédulagyűjtéssel (stb.)foglalkoznál, nem az lmp-vel, te "fórumparancsnok". Indul már a netes kampány?

Nils. H 2009.05.06. 18:53:46

"Jó párról tudom, hogy bár az LMP_t reklámozza, de viszont a választásokon az SZDSZ-re fognak szavazni."

Erről őket kérd számon.

Az szdsz-el pedig a kutya nem akar összefogni, és erről nem a "kutya" tehet, hanem szdsz, illetve Te azzal, amit az interneten elkövetsz időről időre, tulajdonképpen személyesen is.

Improver 2009.05.06. 18:54:46

Ma este végre sikerült odaadnom az ajánlószelvényemet a barátnőmével együtt, most veletek örülök a sikernek! :)))

Viszont már kíváncsian várom, hogy mi lesz a kampánnyal. Nagyon csendben volt eddig az LMP. Gondolom a szűkös kassza miatt időzítitek a végére a nagy durranást.

Nagyok legyetek, hajrá!

Sade Bárki (törölt) 2009.05.06. 19:08:07

@Rózsa Misi: Misi, ne égesd magad, de tényleg. egyrészt, amit az szdsz az utóbbi négy évben csinált, az hízlalta fel a jobbikot a névtelenségből, most ne játszátok itt a haza megmentőjét, mert ha valakinek, nektek kurvára nem áll jól. a kontráitok röhejesen izzadtságszagúak, ti magatok pedig már régesrég hiteltelenek vagytok - különösen a wekler, terézváros és hasonló ügyek miatt. te meg pláne hiteltelen vagy, te kis fórumkommandós:) ne ide csepegtesd az izzadtságodat, menj és baszogasd a jobbik szavazóit, ott talán még találtok pár elvakult idiótát, aki tán átszavaz. ezek az emberek pont azért vannak itt, mert forog tőletek (is) a gyomruk. és fáni-nem fáni, de ott lesz a jelöltünk a kétszázezer szavazatával! ..a tiétek nem biztos.

irrelevant 2009.05.06. 19:09:10

@Rózsa Misi: Félsz a Jobbiktól? A pártod éppen most használja ki a Jobbik erősödését arra, hogy összerántsa a szavazótáborát. Sőt, erősíti is a Jobbikot azáltal, hogy reklámot csinál neki. A két párt egymásra van utalva, mert csak egymást ellenségképként használva tudnak erősödni. Úgy kell nektek a szélsőjobb, mint egy falat kenyér, Misi.

Gusztustalan? Szerintem az.

párka 2009.05.06. 19:18:37

Hú, most egyben olvastam el ezt a sokat, és látom, újra visszaemelkedtünk a szintünkre:-))Talán hagyjuk is Rózsa Misit, vannak fontosabb dolgaink annál, mintsem ilyen provokációkra ugorjunk. Bár a topicot rendesen fölpörgette:-)

Sade Bárki (törölt) 2009.05.06. 19:19:49

@Rózsa Misi: te jó ég, te egyre undorítóbb vagy, de tényleg. most (is) fizetnek vagy ez már csak a kognitív disszonancia feloldása?

az szdsz megbukott. kész. nem fogtok megerősödni többet, mégpedig azért nem, mert egy liberális alakulat NEM KEVEREDHET KORRUPCIÓS ÜGYEKBE! és ezek nem kabátlopási ügyek Misikém, véresen komoly korrupciós ügyek. a morális oldalon érvelő, ha korrupciós botrányba keveredik, hiteltelenné, értéktelenné válik. gondolom azért ez a nagy nyomulás, mert az lmp nem engedi be a megélhetési politikusokat, akik tőletek pattannának.

program..ha az szdsznek van programja, akkor miért mexikói ketrecharcosokkal plakátolja tele ezt a szétesés szélén álló országot?

itt vannak a volt szavazóid pajti, de ezekre nem csak x-eltem, gyűjtöttem is nekik. ez pl különbség és ez a különbség most meg fog mutatkozni.

KONOK 2009.05.06. 19:21:04

@párka: Így igaz, szerintem le is járt a munkaideje, így a kommenteket is csak holnap fogja olvasni, mikor újra munkába áll

Sade Bárki (törölt) 2009.05.06. 19:23:35

@KONOK: dehogy, jár körbe-körbe a blogscénán és a politikai fórumokon.

KONOK 2009.05.06. 19:25:08

@Sade Bárki: és csak terel, és csak terel :)

xta 2009.05.06. 19:30:06

Sziasztok!
A magam részéről a kampányban a következőkkel tudok részt venni:

Egy (esetleg kettő) nagyobb méretű plakát elhelyezése központi helyen és "védelme" a 2000 fős településen, ahol élek.

Saját nyomtatómmal, szkenneremmel a településen terjesztendő anyagok nyomtatása, fénymásolása (kb. 5-600 háztartás van itt a faluban, ennyit nem vállalok, de 50-100 db-ot igen - papírt, tintát állom). Egy kérés: a szórólapokon ne csak tegező formában jelenjen meg a szöveg, mert a 77 esztendős nagymamámat jómagam is magázom, égne az arcom az idősebb falumbeli emberek előtt...

Szóban továbbra is tájékoztatom az ismerőseimet a június 7-i választásról és az LMP+HP-ről.

A legjobbakat mindenkinek!

El vecino 2009.05.06. 19:53:14

Ez a beszéd! Most már a kampánnyal kell foglalkozni! Ez a rózsa gyerek meg csak virágozzék - majd elhervad egymagában.

hajrá!

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2009.05.06. 20:30:40

Először egy szolgálati közlemény: én vagyok a cédulagyűjtő neje, csak rájöttem van saját személyiségem is :-)
Döbbenten látom Rózsa Misi szadeszes ámokfutását a blogjaitokon - ki gondolta volna egy hete, hogy az LMP ilyen ijesztő?
Én egyre jobban reménykedem... csak kampányoljatok, én mindent megteszek! Csináljatok filmeket, elküldöm mindenkinek, kiteszem a plakátotokat a kerítésünkre, vagy bármi, amit meg tudok valósítani. Legyen más a politika, jó? Ne ez a ki kinek a bérence és aki nem velünk van, az a nácik szekerét tolja hülyeség...
És holnap még viszünk cetlit, és megvan a 120! És örüljetek, mi nagyon örülünk!

Gilderoy 2009.05.06. 20:31:25

Örülök hogy részt vehettem a gyűjtésben, és ezúton is köszönöm a kb. 12 embernek aki nekem adta a cetlit.

naavii 2009.05.06. 20:44:05

@Sade Bárki: Kíváncsi vagyok, ezt a mostani aktivitását is bérbe műveli-e, vagy önkéntesként?

Nagyon felhúzta az agyamat, mikor megláttam, hogy idepofátlankodott rász...ni az ünnepi asztalunkra, de aztán úgy döntöttem, nem foglalkozom vele: az ilyen embert verje meg verbálisan a Tomcat!

kombika 2009.05.06. 22:07:31

1. Eddig én mindíg az MSZP re szavaztam, de mostantól az LMP -re fogok. (szóval nem SZDSZ től jövök át LMP -r :)
2. Nem az SZDSZ szavazólk fognak az LMP-re szavazni, hanem azok, akik kiábrándultak a őpolitikáról, és el sem mennének szavazni, vagy csak érvénytelen szavazatot adnának le.
3. A jobbik egy ellenfél. Le kell győzni és kész. Nem buzdítani kell ellenük, hanem akkor tessék az SZDSZ -nekolyan kampányt csinálni, hogy elvegye a jobbikos szavazókat..
4. LMP mindenek felett :D

librarian1 · http://lmpbekes.blog.hu 2009.05.06. 22:10:38

@kombika: Te vagy a másik énem? Mintha csak én írtam volna ezeket a mondatokat:-)

yellowduck 2009.05.06. 23:22:28

Engem meggyőzött Miklós. Mégsem fogok az elempé hápéra szavazni. :)

kossuthlajos 2009.05.06. 23:39:10

Nahát ezt már ényleg nem bírtam szó nélkül hagyni! Pedig nem szeretek regisztrálgatni.
1.: Gratula! Nagyon örülök, hogy összejött.
2.: A legnagyobb tévedés a legtöbb ember részéről, s a legnagyobb hazugság a szadisták részéről: az SZDSZ nem liberális, hanem NEOLIBERÁLIS értékeket képvisel, ami bár nem egymás ellentétei, de közelről sem jelentik ugyanazt!
3.: Ha most nem indulna az LMP-HP én is és akiknek leadtam a kopogtatóját azok is érvénytelenül szavaztunk volna. Mert csak így tudtuk volna kifejezni az elégedetlenségünket, nemtetszésünket.
4.: Mit ba**ott el Horváth Ágnes?! 40km-re lakom a fővárostól a területileg illetékes ügyeletes szakrendelőt és kórházat így tudom elérni (jogsim nincs, kocsi nincs): bemegyek Budapestre a nagy pu-ra, ott metróra szálok, elmegyek a végállomásig, majd HÉV-re szálok és már ott is vagyok. Ha szerencsém van két és fél óra alatt meg is járom és kerül egy út csak oda ezerötszáz forintba. Nem sokkal értelmesebb a nagyvárosban a nagyállomáshoz közel eső "súlyponti" kórházban jelentkeznem mondjuk 40 fokos lázzal véres vizelettel, vesegörcscsel a máj. 1.-i hosszú hétvégén, vagy az okt. 23- négynapos ünnepen a másfél éves 39 fokos, fülgyulladásos gyerekemmel a Bethesdában? Ott nem láthatnak el miket, mert nem tartozunk oda. Vegyél autót, tartsd fennt, csinálj jogsit, különben megdöglesz a kölykeiddel együtt. MIért? Mert horváth ági (mint Nemecsek)nem tudja elképzelni, hogy nincs kocsid és nem tudod kiköhögni a vezetői tanfolyam árát.
5.: Régi, jó szlogen életem első tüntetéséről "MI van a Bokros galérián? Fodor!". A minap nyilatkozott a tervezett családtámogatási nyirbálások várható hatásáról egy demográfus, aki azt mondta, hogy ezek a mostani intézkedések várhatóan nem fogják annyira látványosan visszavetni a gyermekválalási kedvet, mint annak idején a Bokros csomag.
6.: Az LMP+HP-nek szerintem megvan az esélye, hogy bekerüljön az EU parlamentbe, de minimum súrolja a határt. Aki nem ezt gondolja, az kommenteljen máshol, ez a hely szerintem a lelkes támogatóknak szól, ahol bíztathatjuk egymást, örömködhetünk együtt, nem kell elrontani másnak az örömét, mert a dolgok visszaütnek. Nem mi fogunk visszaütni, hanem az életed, a sorsod fog úgy alakulni. Nem baj, ha mást gondolsz, szeresd a szadeszt, meg a jobbikot is egyszerre, nyugodtan, csak minket ne húzz le vele.
7.:Szerintem az LMP az egyetlen akinek van használható programja és annyira partnerként kezelnek, hogy hosszú kiadványokban ismertetik azokat, ezért nem jut el sokakhoz, mert nem butítják le két mondatra, hogy mit és hogy szeretnének, hanem kifejtik, ezt viszont nem mindenki olvassa végig. Plusz egy harmincoldalas kiadvány költsége sem ugyenez, mint egy félbehajtott A4-é. Tehát inkább csinálnak 1000 tartalmasat, mint 100000 szemetet.
Üdv!

Wahun 2009.05.06. 23:46:06

@Rózsa Misi: Anyád hogy van? Ahogy hagytam? :)

Kopiás Attila Steve 2009.05.07. 00:29:02

Humanistaként azért jó érzés olvasni ezeket a reakciókat. Az utóbbi hat évben mióta társadalompolitikai témákkal foglalkozom, több tucat olyan kampányban, demonstrációban stb vettem részt aktívan, ami a szadi és az mszp egyik-másik elcseszett ötlete ellen tiltakozott. Ahol élek, napi szinten kell küzdeniük a helyi lakosoknak azért, hogy ne adjon el a helyi önkormányzat mindent a haveroknak, ne vágja ki a maradék fákat azért hogy a haverok mélygarázst építhessenek stb. (Nyilván ha kormányváltás jön, ott is lesznek elfogadhatatlan dolgok, mint ahogy jobbos önkormányzatokban most is lehet látni, akkor majd az ellen is megpróbálok tenni.)
A szadi az oszlopos példája annak, hogy milyen az a politika, ami nem az emberekről szól, nem az emberekért, amikor a párt jövője fontosabb, mint az ország sorsa.
Nyilván az én szavazatomat sem a szaditól veszi el az összefogásunk, de jó ezt látni, hogy mások számára is ez egy ennyire erős igényt elégít ki.
A kérdés nem az már, hogy egyre többen keresnek-e alternatívát, hanem hogy fel tudunk-e nőni a feladathoz és képesek leszünk-e egy hiteles, emberközpontú politizálást meghonosítani és hogy nekünk köszönhetően _tényleg_ más lesz-e a politika. Ez viszont rajtunk múlik, amibe beleértem a már aktív embereket és akik még kívülről erősítenek minket...

párka 2009.05.07. 06:06:42

Technikai javaslat: tegyük virtuális zárójelbe az ilyen wahun - és rózsa misi-féle bejegyzéseket. Ők úgysem párbeszédet akarnak folytatni, csupán szétverni a miénket. Lehet más a fórumozás is:-)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.05.07. 06:41:46

@xta: Köszi a segítség felajánlást! Ha írsz az info[kukac]lehetmas.hu címre egy levelet, valahogy eljuttatunk majd hozzád néhány plakátot, és egy adag szórólapot.
Különösen fontos a tegezéssel kapcsolatos visszajelzésed! Remélem, a kampánycsapat figyelembe veszi majd ezt is.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.05.07. 06:54:30

@párka: Helyes! Akkor örüljünk még egy kicsit, és készüljünk fel a kampányra...

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.05.07. 06:58:28

Na, addig is, szerezzünk még néhány támogatót, akik hozzátesznek +1 forintot, hogy még sikeresebb kampányunk lehessen!
kampany.lehetmas.hu/

mobilus 2009.05.07. 08:09:13

Ha pl. ez a Rózsa Misi nem volna, ki kellene találni. Ha nem is értünk vele egyet, de kiáll a véleménye(i) mellett. Továbbá katalizátor is, tehát: el vele...

KA_Steve itt előttem, számomra kedves álláspontot képvisel. Amit a Szadeszről ír, azt magam is vallom. Azt hiszem, az elég válasz pl. RM felhívására a 'szadeszos tények' igénylésével kapcsolatban. Ezt ma már bátran kijelenthetem, mint VOLT szadesz-szavazó is.

A jó politizálásban, és remélhetőleg az LMP politizálásban képviselhető, vállalható módszer főleg: a mértéktartás. Gondoljátok csak meg: minden nap találkozunk - és ha jobban odafigyelünk, még többet fogunk találkozni - magán- és közéletünkben olyan dolgokkal, amiket helytelenítünk, sőt elítélünk. Ha képesek vagyunk ezeket tudatosan elhelyezni a világ dolgai között, megkeresni az ok-okozati összefüggéseket, indulatainknak - a szükséges és humanista mértéken túl - parancsolni, az majd sok ember egyetértésével fog találkozni, és alapja lesz azoknak az értékeknek a képviseletében, amit az LMP programja elég okosan összefoglal.

Támogatom a platformot, és igény esetén szívesen segítem Hódmezővásárhely és Szeged térségében.

zhen 2009.05.07. 08:22:15

Minden blogunkon ezt a külső tematizálást látom, mindenütt folyik az szdsz-lmp harc, ami amúgy kitűnő szdsz-es image építés. Ugyanakkor nehéz lmp szimpatizánssá válni, ha valaki itt ismerkedik az lmp-vel. Ez az a vita, amit mi nem akarunk. És nagyon káros. Nem kellene hagyni, hogy egy "e-pártot" a saját kardjával döfjenek szíven.

hulyeinformatikus 2009.05.07. 09:04:19

@Sade Bárki:

"mert egy liberális alakulat NEM KEVEREDHET KORRUPCIÓS ÜGYEKBE!"

Még a feltételezés is álságos, gárdaszellemisége hatja át. :DDDDDD

MacFly 2009.05.07. 09:06:49

Én csak azt kérdezném meg, hogy végülis mikor kerültek be/fognak bekerülni az OVI-ba a cédulák?

Jó lenne már látni a listán a másik 4 mellett:

www.valasztas.hu/ep09vt/l1.jsp

2009.05.07. 10:06:37

Nagy a para a parlamentben 3 partnal a 4-bol. A 4. kap egy lehetoseget, de ok sem usszak meg a rendszervaltast. :)

Sade Bárki (törölt) 2009.05.07. 11:12:45

@zhen: ?????????????

mit jelent az, h "mi" nem akarunk?
ki a "mi"?

Improver 2009.05.07. 11:52:55

Nem azért, hogy védjem őket, de szerintem semmivel se nehezebb azt írni, hogy "szdsz", mint hogy "szadesz" vagy "szadi"... nem tudom mire jó ez a gúnyolódás, tök ovis dolognak tartom.

Ha tényleg lehet más a politika, akkor nem a másikat kéne fikázni - mert ezzel lesüllyedünk a jelenlegi politikai "elit" szintjére - hanem saját magunkkal foglalkozni.

Ezen gondolkodjatok el!

Sade Bárki (törölt) 2009.05.07. 12:02:28

@Improver: valid comment, habár fontosnak tartom megjegyezni, h a politika nem attól lesz más, ha a cédulagyűjtő aktivisták úgy beszélnek innentől, mntha tojásokon lépkednének. értsd meg, h ez itt nem egy pártkiadvány, hanem egy eklektikus, minden segítő (és nem segítő, mert nyitott fórum) véleményének, kommentjeinek helyt adó fórum. és ha én pl szadinak, szadesznek hívom az szdszt a mindennapokban, negédes és őszintétlen lenne itt hivataloskodni.

az elmúlt húsz év politikai közbeszédét éppen a PC kultúra verte bilincsben, ennek láthajtuk az eredményét - legjobban éppen az szdsz háza táján.
soha többé pc-t, a tartalom számítson végre és ne a forma.

skodás 2009.05.07. 12:11:27

@Sade Bárki: De a stílus sem mellékes. Ez kb olyan mintha valaki az LMP-t elkeresztelné mondjuk lumpem pártnak vagy hasonló. Lehet ilyet is mondani, de azt gondolom hogy primitív.

Amúgy leadtátok már a szelvényeket, mikor jelenik meg az OVI honlapján?

Pollack 2009.05.07. 12:27:20

Ma adjuk le a szelvények többségét, holnap a maradékot, ami addig összejön. Ehhez mérten kell keresni az OVI honlapján. Nem tudom milyen gyorsan frissítenek.
Eredmény pedig hétfőre (+/- 1 nap) várható.

le a 20. századdal! 2009.05.07. 12:40:51

Én szívesen kampányolnék, de nem tudom hogy mit mondjak az embereknek, ezért szükségem lenne egy olyan szórólapra, ahol össze van foglalva, hogy az EU-s témákban mit képvisel az LMP. De leginkább egy olyan szórólap lenne hasznos, ahol az is le van írva, hogy mi az, amit az LMP másképp gondol vagy másképp csinálna mint a többi párt.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.05.07. 13:21:56

@le a 20. századdal!: Hamarosan lesznek szórólapok, matricák, plakátok. Ha van kedved segíteni, írj az info[kukac]lehetmas.hu címre! Köszi!

babybeluga 2009.05.07. 15:28:44

Bakker, rég örültem valami politikához kapcsolódó hírnek ennyire!!!!! Szuper!

vIQtor (törölt) 2009.05.07. 15:58:25

MINDENKINEK JAVASLOM. FŐLEG AZ LMP-NEK!!! INGYENES.
www.zeitgeistmovie.com/

Ha igaz emberek vagytok ezt a két dokumentumfilmet beveszitek a kampányba!

szimplalány 2009.05.07. 16:20:56

kikérem magamnak, hogy LMP hiányában az szdsz-re szavaztam volna. számomra az ő bűnük a legnagyobb az összes közül: épp azokat az elveket becstelenítették meg és járatták le, amelyekben hittem, hiszek :(

megérdemlik, amit kapnak.

hajrá LMP!!!

Perselus Piton · http://www.weirdhungary.blogspot.com/ 2009.05.07. 16:23:33

@vIQtor: meg azt is amelyikben bizonyitjak, hogy nem volt holdraszallas:)

ketlem 2009.05.07. 16:26:36

Amikor jeleztétek, hogy állítólag megvan a szükséges számú cédula, arról volt szó, hogy még szerdán le is adjátok, jelzés értékűen elsőként a parlamenti pártok után. Hát ezzel elkéstetek, mert a valasztas.hu honlap adatai szerint nemhogy szerdán, de azóta sem adtatok le semmit, viszont már a Munkáspárt is beelőzött...
Valóban megvannak a cédulák, vagy csak kamu az egész???

szimplalány 2009.05.07. 16:41:46

izé... olvasgass, na

ketlem 2009.05.07. 16:44:53

@szimplalány: ez már tegnap is fent volt a nyitólapon, csak a hivatalos leadásból nem lett semmi...

ketlem 2009.05.07. 16:47:23

pedig az ígéret megvolt, meg a nagy szöveg is hozzá, hogy elsők leszünk leadásban a parlamentiek után.
úgyhogy én továbbra is kételkedem

pirxx 2009.05.07. 16:57:42

Lehet az hogy lmp-s óriásplakátot láttam az M1-M7-Budaörsi úti elején, kifele menet???

Karcolt lendület 2009.05.07. 17:04:04

@ketlem:
Bizonyíték kell, nem ígéret. Jobban érezném én is magam, ha megjelenne ott az LMP+HP, de legalább már az is, ha valaki beírná, hogy bevitték, leadták. (És nem felejtettek többezer cédulát egy csomagtartóban, ahonnan ellopták, mint Csurkáéból. ;-)

ketlem 2009.05.07. 17:09:18

@Karcolt lendület: tökéletesen egyetértek veled.
A bejelentés óta teljes a csönd, a valasztas.hu viszont még nem közli hogy az LMP-HP részéről bármi is leadásra került volna.
LEGALÁBB EZEN A BLOGON KAPHATNÁNK VALAMI HIVATALOS TÁJÉKOZTATÁST!

Juci kedvence 2009.05.07. 17:23:07

sziasztok!

most már ne tamáskodjon senki: www.valasztas.hu/ep09vt/l1.jsp
:)

skodás 2009.05.07. 17:25:15

Jól esik látni hogy az a 12 cédula és számított valamit amit én hozzá tudtam tenni az ügyhöz. De az is nagy feeling hogy ebből 4-et a jobbikosok orra elől pecáztam el :P

skodás 2009.05.07. 17:29:12

Arra azért kíváncsi lennék hogy pl ez a Zöld baloldal nevű képződmény, ami még arra se volt képes hogy egyáltalán jelölő szervezetként nyilvántartásba vetesse magát, egyáltalán gyűjtött-e bármit vagy hogy mit akartak egyáltalán?

Adrian Mole 2009.05.07. 17:30:58

Miért szerepel 0 jelölt az LMP+HP mellett az OVB honlapon?

Juci kedvence 2009.05.07. 17:34:02

@Adrian Mole: mert nagyon lassan töltik fel azt a két számot... de mindjárt kijavítják (ezt néztem egész nap - tapasztalat:))

Adrian Mole 2009.05.07. 17:45:00

@jucz:
Ok, legyen így, csak fura, hogy mindenhol máshol a lista számossága is szerepel, a ma feltöltött csapatok esetében is.

2009.05.07. 17:55:07

Megjelent: Dontesre var :)

skodás 2009.05.07. 17:55:46

@Adrian Mole: a munkáspárt is ma került fel és egy rövid ideig náluk is 0 volt írva 29 helyett.

Adrian Mole 2009.05.07. 18:06:02

No, jólvanakkor. Lassan malmoznak a fiúk-lányok.

magdinagyi 2009.05.07. 18:23:04

@skodás: Melyikre gondolsz? Amelyik a választáson indulni kívánó pártok listájánank legvégén Zöldek pártja néven szerepel?

skodás 2009.05.07. 18:59:49

@magdinagyi: Nem. A Zöldek Pártja a Zöld Demokratákból vált ki a 2006-os országgyűlési választás előtt pár hónappal, az is egy érdekes sztori volt. Akikre én gondoltam Zöld Baloldal az amelyik a Tamás Gáspár Miklóst tette meg EP lista vezetőjének. Tettek pár hangzatos marxista kijelentést, meg attól zöldek hogy a Zöld Demokraták is benne voltak a szövetségben, aztán semmi. Még jelölő szervezetnek se jelentkeztek be az OVI-nál.

magdinagyi 2009.05.07. 19:08:36

@skodás: Értem! Nagyon köszönöm!

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2009.05.07. 19:22:23

A listánk neve LMP+HP.
A cetliken is ez van.
Oda LMP-HP van írva.
Ez para-e?

magdinagyi 2009.05.07. 20:38:16

@Perselus Piton: Nem az én dolgom megválszolni, nem is teszem, csak azt látom, hogy a másik közös jelöltnél is kötőjel szerepel. Szerintem ez sem nem para, sem nem mínusz.
Az aggódás azt jelzi: nagyon szeretné mindenki, hogy véletlenül se fordulhasson elő semmi hiba.
Fel a fejjel! Reméljük, minden rendben lesz!

ketlem 2009.05.07. 20:47:17

na, most már én sem kételkedem tovább, remélem a hivatalos forumok is mindent rendben találnak és megerősítik a listát, és akkor hajrá!!!

gbaba31 2009.05.07. 22:00:00

Üdv,

Az [origo] több más médiummal együtt szerdán reggel tíz pontból álló kérdéssort juttatott el valamennyi párthoz, amelyik részt vesz a június 7-i európai parlamenti választásokon. Pontos adatokat kértünk a kampány forrásairól, a tervezett kommunikációs kiadásokról és a rendezvények költségeiről.

Az LMP kapott? Vagy ezek szerint az origo valótlant állít, és egy kalap alá veszi az összes indulót, mert számukra az kimerül az öt ott emlegetett pártban?

Ha nem kaptatok kérdéseket, akkor ez így felháborító ferdítés és összemosása a dolgoknak.

www.origo.hu/itthon/20090507-otbol-ket-part-nem-is-valaszolt-a-kampanyfinanszirozasi-kerdesekre-transparency.html

gbaba31

librarian1 · http://lmpbekes.blog.hu 2009.05.07. 22:09:52

Teljesen jogos a felvetés, de akkor rajtunk kívül háboroghatnak a Centrumosok, Munkáspártiak, a MIÉP stb. Úgy látzsik at Origónak csak a nagyok számítanak.

Karcolt lendület 2009.05.07. 23:17:59

@Gaiaman:
Csak para. :-)

www.valasztas.hu/hu/ep2009/3/3_5_1.html
"Egyebekben a választópolgárnak az ajánlószelvény kitöltése során kinyilvánított akaratát a legmesszebbmenőkig tiszteletben kell tartani. Ezért azokat az ajánlásokat is érvényesnek kell elfogadni, amelyeken a jelölt neve nem az anyakönyvben szereplő formában, de egyébként egyértelműen azonosíthatóan (pl. leánykori név, felvett név stb.), illetőleg amelyeken a jelölő szervezet neve a hivatalos megnevezéstől eltérő formában, de egyébként minden kétséget kizáró módon megállapíthatóan (pl. rövid név, betűszavas rövidítés stb.) szerepel."

popeye99 2009.05.08. 00:12:41

"Hogy mi az a trágyadomb, amit itt eü reform címen be akartak vezetni (kompromisszumos megoldás címen), azt Rauschenberger Péter az ÉS-ben kétszer is szétszedte, nézz utána."

Hát igen, sikerült az EÜ reformot az egy hülye százat csinál elv alapján megtorpedózni. Utána is néztetek, hogy mi lett volna ténylegesen ez a reform, vagy csak átolvastátok a Ti véleményetekkel megegyező cikkeket? Az akkori kampányotok alapján tudom a választ, alig várom, hogy rövid tündöklés után eltűnjetek üresfejűkéim a süllyesztőbe.

popeye99 2009.05.08. 00:15:19

Mellesleg Rauschenberger úgy ért az egészségügyhöz, mint tyúk az ABC-hez, erről ennyit.

párka 2009.05.08. 05:59:42

@Volkert: Mivel Volkert ezt önmagával megbeszélte, szerintem jöhet a virtuális zárójel:-)

Improver 2009.05.08. 10:44:23

@vIQtor: kampányba ilyent belevenni szvsz hülyeség lenne, de a filmek mindenképp elgondolkoztatók.

Gondolom te is a Venus Project-ről szóló részt akartad ajánlani, ami a fenntartható fejlődést egy utópista modellben vázolja. Hát ebben a formában, legfeljebb sci-fi lehetne belőle, viszont sok jó ötlet van benne, ami már középtávon is megvalósítható, és az LMP profiljához passzol.

Szóval érdemes lehet rászánni egy negyed órát, hogy megnézzük: video.google.com/videoplay?docid=-307353090876018425&q=venus+project

Bali77 2009.05.08. 10:44:51

Azért valaki szóljon Rózsa Misinek, hogy Volkert megkapja a gázsiját, ha már ennyit dolgozott szegény! :-)

Little scallywag (törölt) 2009.05.08. 11:16:04

Tudom, hogy senkit nem erdekel a nyavalygasom, de rettenetesen unatkozom a cedulazas nelkul. Most az jon, hogy atolvasok mindent, hogy felkeszulten segitsem a kampanyt...de akkor is hianyzik :)

KONOK 2009.05.08. 11:56:54

@Little scallywag: Szerintem most te is élvezd kicsit a szabadságot, mert hétfőn indul ezerrel a kampány, és megint lesz sok tenni való.

cowboy001 2009.05.08. 13:56:24

@Bali77: úgy érted, szóljon magának? :-)
MISI/VOLKERT! kezd leülni a fórum, szórakoztassatok minket!

skodás 2009.05.08. 14:49:18

Most olvastam hogy a miép nem indul a választáson. Így viszont asszem nagyjából véglegessé vált az indulók listája, talán még az MSZDP-ből, esetleg talán vmlyik kisgazda pártból nézem ki hogy "be esik az ajtón" az utolsó pillanatban.

magdinagyi 2009.05.08. 15:13:21

@skodás: Igen, ez elképzelhető! Egyébként a tegnapi zöldekre visszatérve még mindig ott jár a gondolatom, hogy milyen szép lenne, ha a "zöldek" össze tudnának fogni, erősíthetnék egymást! (Elvileg! Ám az is lehet, hogy nem!) Én nem tudom, viszont egy javíthatatlan idealista vagyok!

skodás 2009.05.08. 15:27:01

@magdinagyi: Jóideje figyelem az írott és elektronikus sajtóból a zöld pártok mozgását és meg kell hogy mondjam, még egy eszem aminek ilyen széthúzóak a hívei, kevés van az országban. ( ok a szocdem pártok is ilyenek) Itt mondjuk azokra a zöldekre gondolok akik pártként léteznek/léteztek. Beszélgettünk erről nem rég egy régi kollégámmal, (LMP-s lett a srác időközben :)) hogy igazán nincs is értelme mindenáron összegyúrni a meglévő pártocskákat vagy civil szervezeteket, hanem egynek kell kiemelkedni és megerősödnie,(reméljük hogy az LMP ilyen lesz) azok akik pedig egymásra találnak, hát csak annál jobb, csak hatalmi civódás ne legyen belőle, mert akkor újabb szakadás történik. Persze értem én hogy békés egymásra találásra gondoltál, volt is ilyesmi pl. a zöld demokraták esetében, de aztán ott is csak szakadás és belviszály lett a dologból és ha az LMP sikert ér el, akkor még talán az Európai Zöld Párt is kirakja a szűrüket.

magdinagyi 2009.05.08. 15:54:28

@skodás: Hm! Hát ez az! Ettől tartottam. Akkor ez ügyben nem sokat lehet tenni. Mindenesetre kár!
Talán később ez is változik, de addig más, fontosabb, sűrgősebb dolgunk is lesz. Reméljük!
Most azonban megyek napozni. Köszönöm, jót beszélgettünk. További szép napot!

skodás 2009.05.08. 16:18:34

@magdinagyi: Remélem tudunk máskor is eszmecserélni :)

KószaFeri 2009.05.09. 12:40:47

Csak egy "kósza" gondolat az EÜ-ről és az oktatásról. Marie Clarie egyik számában (bocs, ingyen osztogatták a Pszinapszison :) néhány Mo-n élő külföldivel beszélgettek, milyen itt az élet. Egy nyugati nő azt mondta, hogy amikor bement egy iskolába, meg egy kórházba, hirtelen azt sem tudta, hol van. El is szégyelltem magam az olvasás közben...

KószaFeri 2009.05.09. 13:33:44

@gbaba31: Talán azért nem kérdezték meg az LMP+HP-t, mert csak csütörtök délután adtuk le a cédulákat?

Yaden 2009.05.09. 14:52:05

@gbaba31: Jogos a kérdés, ha nem is kapott kérdéseket az LMP, ez egy jó alkalom lehetne, hogy "jó példával járjon elöl" mint überátláthatóságót célul tűző párt. Valaki bennfentes meg tudja mondani, hogy léptek-e ezügyben...hm?

gbaba31 2009.05.09. 15:55:48

@KószaFeri: Jogos a felvetés, és valószínűleg ebben igazad is van, mert a cikk megfogalmazása szerint is szerda reggel küldték el az induló pártoknak. Ennek kapcsán az origot nem vádolhatom és elnézést kérek.
@Yaden: Azt gondolom, hogy a kampányidőszakban, tekintettel az említett kérdéssorra érkezett negatív tapasztalatokra (jelesül, hogy egyik párt sem adott választ) rendkívül pozitív hatása volna, ha egy átlátható, mindennel elszámolni tudó finanszírozási kimutatást juttatna el az LMP a Transparency International-höz és az origóhoz.

szép napot,

gbaba31

gbaba31 2009.05.09. 16:11:36

@Yaden: halihó, az imént írtam bennfentesnek, szerintem jó ötlet, hátha megszívlelik:-)

gbaba31

MalacPasztor 2009.05.10. 14:22:33

En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti prioritásokat hozta fel, mint gátló tényezők. Az is para lehet, hogy akik pénzt adnak nekik vagy akiktől megrendenek dolgokat, nem biztos hogy szívesen szerepelnek a nyilvánosság előtt.

Nekem spec fontos ez az ügy, mert a finanszírozás tisztasága nélkül szerintem kevésbé hitelesen tudjátok képviseni a korrupció és lobbisták nélküli, új erőt. A megoldás egy korrekt netes adatbázis lenne, ami legalább hónaponta frissül. Akár úgy is meg lehetne oldani, hogy csak leírások legyenek a tételek mellett, nem pedig konkrét cégnevek.