HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát

2009.05.02. 15:11 [eon]

Kint voltam az Erzsébet téren, hogy meghallgassam Vörös Dany-t. Miközben beszélt, azt kérdeztem magamtól, hogy hogy lehet az, hogy mi eddig nem mertünk ekkora önbizalommal és meggyőződéssel beszélni arról, amit csinálunk. Pedig ma Magyarországon egyetlen formálódó politikai erő van, ami a politikai változást képviseli, és nem szélsőséges, és ez az LMP-HP összefogás. Óriási a felelősségünk, ha mi elbukunk, Magyarország esélyét bukjuk el a változásra.

A TÁP színház előadása közben eldőltek a színpad mögött lévő LMP betűk a széltől, és Vajdai Vili, aki éppen a "Minden rossz varietét" vezényelte a színpadon, azt mondta, hogy "hát igen, ezeket a betűket még tartanunk kell, hogy megálljanak".

Dany beszéde és ez a korábbi kis közjáték volt az, ami szerintem mindent elmond arról, hogy hol tartunk most. Óriási lendülettel haladunk előre, és közben izgulunk azon, hogy amit építettünk eddig, nehogy összedőljön valamitől. A betűket óvjuk, támasztjuk, mert egy erősebb szél még eldöntheti őket. Aztán jön valaki távolról, megnéz minket, megismer minket, és ez a valaki pont egy olyan ember, aki látott már, sőt szervezője is volt óriási hatású mozgalomaknak. Akiről azt mondják, hogy ha ő nem lett volna, akkor '68 nem az lett volna ami. Ez a valaki ma az Európai Parlament Zöld frakciójának vezetője, és azt mondja, hogy az LMP képes arra, hogy változást hozzon a magyar politikában. Hogy az a program, ami Európa jövőjét jelenti, csak az LMP-HP-val valósulhat meg, és EGP társelnökként azt képviseli aminek jövője van, ezért támogat minket.

Eddig mindig azt mondtam mindenkinek, hogy Magyarország ránk vár. Most azt is kell mondanom: Európa ránk vár!

A piknik hangulata nagyon jó volt egyébként. Azt is elárulom, hogy 500 körül volt a leadott cédulák száma! :)

Sajnos a hangosítással voltak problémák. Kaukázus és Kafkáz rajongóként különösen rosszul esett, hogy technikai hiba miatt szakadt meg a koncert, ráadásul a szerintem legzseniálisabb dalánál. Saját magam, és mások kiengesztelésére beillesztem ide a pikniken félbeszakadt dalt, ami egymagában irónikus korképet ad 2006 őszéről, és az akkori szomorú magyar valóságról, amin változtatni akarunk.

15 komment · 1 trackback

Címkék: piknik kafkaz dany

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirxx 2009.05.02. 17:44:48

Kár hogy a hírportálokon nem sok nyomát találni. de miért?

smoor 2009.05.02. 18:48:59

Szerintem nem Bandit, hanem Bendit.

zhen 2009.05.02. 19:08:13

Igen, tanulnunk kell a nagyoktól.Sokkal de sokkal több önbizalom kell, sokkal határozottabban kell "tudnunk", hogy kik és mik vagyunk, és akkor sokkal többen hiszik el nekünk, hogy komolyan gondoljuk, amit mondunk.
Egyébként is, a kopicetli gyűjtéskor beszélgetve az emberekkel, az volt a tapasztalatom, hogy amit mondunk, az teljesen rendben van. Az LMP-vel nagyon könnyű kampányolni. Csak közben láttam a bizonytalanságot az arcokon, hogy ez a tök ismeretlen párt most akkor micsoda? Ezt most tényleg komolyan vegyem?
Mire szavazni kell, el kell érni, hogy már senki se gondolja azt, hogy az LMP-re voksolva elvesztegeti a szavazatát, mert ez egy kis párt.
Egyébként pedig szerintem is történelmi az LMP szerepe, jogos és szükséges az önbizalom.

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.05.08. 13:01:08

Jézusom! Ez az LMP egyre inkább kezd hasonlítani egy szektára.

"meg tudjuk csinálni, gyerünk, gyerünk, eredmény, eredmény, még egy picit..."

cowboy001 2009.05.08. 14:01:54

@AdamT: ellentétben pl az általad reklámozott Jobbikkal(ránéztem a blogodra...). Jó hallani a független, kicsit sem átlátszó véleményedet! :-)
Nem lehetne, hogy a szadesszel meccseltek(ott van neked RózsMisi/Volkert), mi meg közben tudnánk dolgozni. Előre is köszi.

magdinagyi 2009.05.08. 14:37:01

@AdamT: T.Adam! Csak nem savanyú a szőlő? Tudod mi ez? Szerintem ezt úgy hívják, hogy társadalmi támogatottság! Remélem, lesz még nagyobb is!

elhincha1885 (törölt) 2009.05.08. 23:07:43

A Kaukázus számról jut eszembe...Én fociszurkoló vagyok (a névből kitalálhatjátok melyik), de amikor ezek a barmok, mármint a saját szurkolóink fennhangon éneklik, hogy "mindenki fasiszta", mélységesen szégyellem magam, hogy ezazon mezben feszítek velük, közöttük és ez megtörténhet rendszeresen anélkül, hogy bárki akár egy megjegyzést tenne: mit csináltok emberek?

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.05.09. 08:40:30

@magdinagyi:

Nem, ezt úgy hívják, hogy agymosás. A társadalmi támogatottsággal egyébként semmi baj, ennek alapvetően örülni kell. Hangsúlyozom, nem az LMP-vel van bajom (bár nyíltan egyik politikai törésvonal mentén sem határozzák meg magukat, így nem is lehet bajom.) A szőlő pedig kicsit se savanyú, én nagyon nyerésre állok. :)

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.05.09. 08:44:38

@cowboy001:

Olyan aranyos vagy. Szerintem a Jobbik legalább annyira messze áll tőlem, mint tőled. De mondjuk ennek nincs jelentősége. De a Jobbik nem csinál arról blogot, hogy hány kopit meg aláírást gyűjtöttek össze. :) Vicces, na. Nincs ezzel baj, 18 évesen én is ilyen voltam, csak engem egy másik párt mosott át agyilag. Szerencsére már egyik politikai szervezet sem tud elcsábítani. :)

magdinagyi 2009.05.09. 10:14:28

@AdamT: Én úgy gondolom, mindenki véleményét tiszteletben kell tartani mindaddig, amíg annak kinyilvánítása kulturált formában történik!
Egy méltó ellenféllel mérkőzni mindkét félnek hasznára válhat! Hangsúlyozom, egy méltó ellenféllel! Hogy ki áll nyerésre, az majd kederül nem is olyan sokára, de azt kellene látni, hogy nem az a lényeg, hogy te állsz-e nyerésre, vagy bárki más, hanem azt, hogy végre az országnak kellene nyerésre állni. Ehhez talán az kellene, hogy az arra méltó ellenfelek amúgy összefogjanak az ország javára.
Ami szektákat és az agymosást illeti javasolom, hogy még olvasgassál e témakörben! Erről most nem nyitnék vitát, mert az messzire vezetne és szerintem ez nem is az a fórum, ahol ezt meg kellene vitatni és én a magam részéről nem is nagyon szeretném.
Még csak annyit, ha te elkötelezett vagy egy másik pártban, akkor miért velünk akarod megosztani gondjaidat? Vitast meg velük és ha lehet kímélj meg bennünket sértő megjegyzéseidtől.

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.05.09. 17:08:51

@magdinagyi:

Több ponton is pontosítani vagyok kénytelen.

1. És ez a legfontosabb pont: ez nem egy belső fórum, hanem egy blog. A blogoszféra egyik jellemzője az, hogy ha nyílttá tesszük, akkor bárki kommentelhet, ha ez az etiaki szabályokon, vagy ha úgy tetszik a moderálási alapszabályokon belül marad. Így hát ne tessenek kérem engem megszólni a véleményem miatt, hiszen a kritika általában többet használ mint a dicsőítő szavak.

2. Az agymosottság és a szektaság témához annyit, hogy ahogy már említettem, én is hasonló szektában dolgoztam, örültem a sikereknek, de később kiábrándultam az egészből, amit politikának hívnak. Ez nem egy magyar jelenség, tehát nehogy elmenjünk abba az irányba, hogy pont ezért kell az LMP.

3. Általánosságban az LMP-vel szemben bennem kettősség van. Nem mondom, hogy mindent tudok róluk/rólatok, de az biztos, hogy nincs egy markáns irányvonal belpolitikai téren. Amolyan se ilyen, se olyan. Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gondolom, hogyha valaki mindenkinek szimpatikus akar lenni, annak előbb-utóbb válaszút lesz a jussa.

4. Nem vagyok én elkötelezett semmilyen pártban, de hangsúlyozom, hogyha ez egy belső kommunikációs csatorna, akkor ki kell tiltani a kommenteket és kész.

cowboy001 2009.05.09. 18:54:37

@AdamT:
1. sztem nem kell kitiltani a kommenteket, de lássuk be, elég provokatívan nyitottál be ide...
akkor meg had ne legyünk már lelkesek
2. ránéztem a blogodra, és nem kielemeztem. két oldalt súlyosan terhelt szimbólumok, egyes összeesküvés-elméletekre hajazó tendeciával, azaz ugyanazok a komcsik, mint a nácik, stb, ébresztő magyarok, stb. ehhez jött a két legfelső poszt, ami jobbikos hangulatú volt. lehet, h nem vagy jobbikos, de lehet, igen, vagy valaki bérfirkásza vagy, erre is volt már példa...
3. én is csalódtam már mindenkiben, nyugi. mivel adót fizetek, ezért viszont fenntartom a jogot, hogy legyen kire szavaznom. a politika nyilván erősen kitesz a sötét oldal csábításának ( :D bocsesz, most nézetem az asszonnyal a starwars-részeket). nem vagyok biztos benne, hogy a mi emberek nem buknak el a kísértések ellen, de nem látok olyan szereplőt a nagyoknál, aki még ne bukott volna el.
4. nálunk legalább folyik az eszmecsere arról, hogy 'mitől lesz más'. és ettől talán más lesz. ha meg nem, hát akkor
A, a politika tényleg csak romlást hozhat
B, nekünk nem sikerült, de valaki másnak sikerülhet

AdamT · http://durva.blog.hu 2009.05.10. 09:16:15

@cowboy001:

1. Nehogy félreértés legyen! Nem azt gondolom, hogy az LMP-nek hátsó szándékai vannak. Viszont ha megnézed az SZDSZ-t, a FIDESZT, vagy szinta akármelyik akkori, frissen alapított pártot, alapvetően mindegyik szimpatikus volt és hasonló célokat tűzött zászlajára, mint mostanság az LMP. Lelkes fiatalok. És 1998-ban a Fidesznek ez az imidzs be is jött. De hol van már az a párt?

2. Sajnos minden politikai pártot esendő emberek sokasága alkotja. Egyik pártnak sem sikerült olyan szűröket alkalmazni a tagfelvételnél, amely kiszűri a pártnak ártó egyéneket. Erre azt hiszem, hogy minden pártban taláunk példát.

Ennyi. :)

Dús Pongrác 2009.05.17. 23:55:53

@AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gondolom, hogyha valaki mindenkinek szimpatikus akar lenni, annak előbb-utóbb válaszút lesz a jussa." Szerintem pedig éppen abban rejlik az igazi változás, ha fel tudjuk fogni végre, hogy nem egy bizonyos út a helyes. Nem a szélsőjobb, nem a konzervatív, nem a liberális, nem a radikális zöld. Minden döntést úgy kell meghozni, hogy a lehető legjobb legyen, nem pedig úgy, hogy megfeleljen egy bizonyos irányzat sablonjának.