HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Emeld a lécet!

2009.05.01. 12:29 Csabagyöngye

Még sose hatódtam meg egy darab fecnitől. Egészen tegnap estig.

 

Az egész papírgyűjtés ott kezdődött, hogy kb. másfél hónapja regisztráltam interneten, hogy az LMP-nek adom a saját cetlimet. Láttam, hogy rákérdeznek, tudnék-e többet is hozni. Gondoltam, a szűk család biztosan adja, ha megkérem őket, talán mások is, de hát a család az a tutti, nem szeretném túlbecsülni a képességeimet… tehát 5-öt írtam be.

 

Utána jött a felhívás, hogy mérjük fel reálisan mennyit tudunk majd behozni. Futottam egy halovány kört az ismerősöknél iwiw-es körüzenet formájában. Na, a válaszokból úgy tűnt a 20 db egy kellően kihívó cél, tehát ennyire emeltem a lécet. Kicsit izzadni fogok érte, meg nagy lesz a telefonszámlám, de ennyit megér nekem a remény érzése. Mert végülis erről szól nekem ez az egész: hogy van miért izgulni, küzdeni, még ha most messzinek is tűnik az a nap, amikor benyújtjuk a pártok átlátható finanszírozásáról szóló törvényjavaslatot… :-)

 

Aztán jött a postás és elindult a gyűjtés. Én meg kértem, kaptam, kértem, kaptam, kértem… és még mindig kaptam. Közben folyamatosan emeltem magamban a megugrandó lécet: 35, 50, 65, 70 cetli. Legutoljára gyerekkoromban éreztem ekkora örömet gyűjtés közben, ha kigyűlt a matricás albumomban az összes kis ragasztgatnivaló képecske!

 

Tegnap pattogatott kukoricás tállal a kezemben siettem a koliszobám felé, hogy megnézzem, hogy áll a számláló, amikor egy munkából hazatért kolitársam szólított meg. Őt is a „Hogy álltok a cédulákkal?” kérdés érdekelte, gyorsan elmeséltem, h mi a helyzet, mennyi kell még és már ott voltam, hogy rutinból rákérdezek, ő már odaadta-e valakinek, amikor elmesélte, hogy 3 különböző ismeretségi körből is megtalálták az lmp-sek rajtam kívül. Az elsőnek oda is adta. És hogy fura, de most döbbent rá, hogy még sose ajánlott senkit sem a cédulájával. Mondtam, hogy én se, most meg még idegenekhez is bekopogtam. Épp belelendültünk a beszélgetésbe, amikor egy másik srác elrobogott mellettem edzésre sietve és közben a kezembe nyomott kettő darab cetlit: „A csoporttársam küldi. Hajrá!”. Én csak álltam és mosolyogtam. Már minden ismerősöm tudja, hogy gyűjtögető életmódot folytatok, naponta érdeklődnek, biztatnak és most már az ő ismerőseik céduláit is eljuttatják hozzám.

 

Bementem a szobámba, eltettem gondosan kisimítva a 74. és 75. cédulát a mappámba. Már csak egy hét van hátra. Elgondolkoztam milyen sok ember előlegezte meg a bizalmát nekünk… és emeltem a lécet 85-re!

6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sade Bárki (törölt) 2009.05.01. 12:59:10

tegnap egy lány írt az iwiwen ismeretlenül, h adjam neki:D

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.05.01. 13:35:17

Köszi, ez nagyon megható volt!

Most beszéltem egyik ismerősömmel, aki már odaadta a fideszeknek még az első héten, de figyelemmel kíséri az LMP tevékenységét, és megbeszéli egyik barátjával, akivel egy alapítványt működtetnek közösen, hogy hátha az övét még oda tudja adni az LMP+HP listára. A hétvégén még beszélek velük.

irrelevant 2009.05.01. 14:54:31

30-40-et ígértem, ma azonban elérem a 100-at. :)

galazo 2009.05.01. 15:47:34

A helyzet hasonló: 5-öt ígértem tutira (család), eddig valamivel 100 felett adtam le, de még gyűlik. Még mindig megy a munka!! Remélem nálatok is, mindenkinél!
Megéri, sőt öröm, a hosszútávú fenntartható célokhoz és az abból következő fejlődésünkhöz ezzel a csöpke akcióval hozzájárulni.. Másképp nem fog menni, semmi..
A távolabb lakókat gyűjtőpontra irányítottam. Sok közeli ismitől első héten lerabolta a "J" betűs szervezet. Felénk ők nagyon erősek, de mi is nagyon érdekeljük az érdeklődőbb fajta egyéneket. Igaz, még csak most hallanak az LMP-ről először. Újabb körben biztosan nekünk adnák sokan.
Amint köztudatba kerülünk, a közbeszédben tematizálódunk várhatóan jóval több szavazónk is lesz.

Kopiás Attila Steve 2009.05.02. 00:08:41

Tök jók vagytok gratula!
Ma találkoztam a hugommal, aki hozta a nagymamától begyűjtött cédulákat, meg akkor már a család többi tagjáét is, meg a sajátját, meg a munkatársakét, meg azok rokonaiét. Mókás volt, így kis csomagokban adta oda egyesével, hogy villogjon vele, végül kereken egy tucat került elő. Tök jó volt látni, hogy ő is mennyire örült, hogy soha nem politizáló ember létére ennyi cédulával segíteni tudott.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.05.02. 05:20:40

A hírek szerint tegnap az Erzsébet téri LMP-pikniken legalább 450 kopogtatócédulát adtak be, amelyek közül kb. 300 valószínűleg nem volt még bejelentve, vagyis nem szerepelt az eddigi összesítésben.

A baranyai levlistán írta egy aktivista, hogy tegnap bedobott tíz cédulát a pécsi irodánál lévő postaládába, és mára is ígért még hármat. Nekem is van még néhány ígéretem, amelyeket még a következő napokban próbálok meg behajtani.

Reméljük, a ma esti összesítésből már az jön ki, hogy elértük a húszezret, és holnaptól már csak a biztonsági tartalékra kell gyűjteni...