HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Egy karnyújtásnyira Tőled!

2009.04.24. 13:08 [eon]


"Ma a szemiotika prof hozott 3 cédulát, ez se kutya. én meg be voltam tojva, h mit akarhat tőlem... :)" (Karma Gedeon, kommentelőnk)

 
Együtt sikerülni fog! :)

24 komment

Címkék: videó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirxx 2009.04.24. 13:36:07

Végre! qvajó! Megvan az első videó, amit tovább merek küldeni! :)

Csabagyöngye · http://lehetmas.hu/176 2009.04.24. 13:54:43

"Now I'm a believer!" :-)

Azonnal mindenki linkelje facebook-ra, iwiw-re, twitter-re, gtalk-ra, msn-re, ahová jólesik!

Karma Gedeon 2009.04.24. 14:13:41

váó, végre idézett celeb lettem :)

magdinagyi 2009.04.24. 14:32:03

@Karma Gedeon: Ez a videó valóban jó! Jól van "gyerekek" csak így tovább!
Ha ez eddig is létezett és csak én nem ismertem, akkor elnézést, de én csak "ugatom" az internetet.

hulyeinformatikus 2009.04.24. 15:46:02

Izzanak a vonalak a nemlehetmáson. :-)

Nyár 2009.04.24. 15:51:23

Kíváncsi lennék, milyen a visszajelzés az LMP fórumain. Ott is gyűlnek a cédulák? Készülnek felvételek? Ha igen, lehetne látni belőlük? Érdekelne. Köszi.

KószaFeri 2009.04.24. 16:53:04

Hát én vasárnap kitömöm a kedvenc gyűjtőpontomat 70+ cédulával, és lesznek még később is..... :)
--- Feri

Sade Bárki (törölt) 2009.04.24. 17:37:55

fasza, kitettem:)

amúgy bár lennék legoember. tudtátok, hogy a világ legnagyobb népe a legoemberek? ők vannak a legtöbben jelenleg. és (majdnem) mind mosolyog!

Maxximus 2009.04.24. 17:55:16

Nagyon jó lett ez a videó, gratulálok! A saját családom és a rokonok szelvényeit leadtam egy gyűjtőponton. Ha tehetem, még gyűjtök hétvégén.

Annyi megjegyzést engedjetek meg, hogy az a tapasztalatom, hogy sokan vannak, akik a humanistákkal való közösködés miatt nem adta oda a céduláját, vagy van aki odaadta, de miattuk húzta a száját. Szerintem velük az LMP többet veszített, mint nyert, de ennek valóságát jobban ti tudjátok megállapítani, én csak egy szeletet láttam. De sajnos máshonnan is visszahallottam ezt.

Vidéken, a kistelepüléseken nem tudnak a pártról, sokan tőlem hallottak először rólatok, ha arra jártam. Ott is erősíteni kellene a reklámot.

T8 2009.04.24. 18:24:52

Szerintem is sokkal jobb, mint az előző, de legközelebb valami üzenetet is el lehetne rejteni a mondandóba. Vagy mondandót a szövegbe. Pl. hogy miért szavazzunk rátok?

Jac 2009.04.25. 10:19:05

Ez nagyon jó lett!

törzsmókus 2009.04.25. 11:10:03

@Maxximus: az lmp+hp közös lista sztem is rosszat tett a támogatottságnak, viszont (én úgy látom, de javítsatok ki) az lmpben mint friss pártban nem nagyon volt aki a kampányhoz / cédulaügyekhez értsen, azt a hp-sok tolják. (legalábbis kifelé nagyon így néz ki...)

Maxximus 2009.04.25. 12:06:07

@törzsmókus: Örülnék, ha csak erről lenne szó és a közeljövőben sokkal inkább az önállóság lenne a domináns. Bár azért egy választási együttműködés hosszútávú terveket sugall. Én pl. - mint gondolom oly sokan - sajnos már egy másik pártban megtapasztaltam a kampánymunkát, kampányirányítást, szívesen segítettem volna egy önálló, független LMP-nek ilyen szinten is (persze tudom, ilyenkor ide nem elég néhány ember). Egyelőre a HP még nekem is böki a csőrömet. :) De majd legközelebb. Addig is szurkolok az LMP-nek és ma még gyűjtök, amennyit tudok.

atmanndroid 2009.04.25. 12:41:57

végre egy videó ami nem ciki. lehet, hogy be se kerül a képviselő funkyra! :)

tomright 2009.04.25. 13:48:55

Mindkét pártnak ugyanaz a célja, nagyon hasonlóak. Csomó tagbeli átfedés is van köztük. Ha külön indultak volna, akkor megosztották volna a "célközönséget". Én pl abban az esetben a HP-nek adtam volna inkább. Szval jó ez így, hajrá :)

Maxximus 2009.04.25. 15:18:14

Lépten-nyomon Várady Tibi leszbikus-esküvős sztoriját hánytorgatja fel nekem mindenki, én meg magyarázkodhatok. Csak nekem emiatt nem adtak cédulát jónéhányan, holott az LMP szimpatikus lett volna nekik. Nem fontos történet, de látjátok, a laikus ember mégis ezt látja és éppen a lényeg veszik el emiatt.

Ilyenkor (ajánlószelvény-gyűjtéskor) és a szavazófülkékben sokszor ezek az apró megnyilvánulások is sokat nyomnak a latba. "Nehogy már egy zöld gondolkozású embernek támogatni kelljen minden szabadságjognak elnevezett kívánságot (pl. egyneműek házassága)" - mondják. És azt hiszem, igazuk is van. Én úgy gondolom, sokkal nagyobb szükség van egy zöld pártra, mint egy mindenáron mindenféle szabadságjogért küzdő szervezetre. Azt hagyjuk meg az SZDSZ-nek.

John Milton 2009.04.25. 20:36:48

Eddig én voltam az aki sok kritikai észrevételt tett, most szeretném az elismerésemet megírni! Ez a video hibátlan és tökéletesen ellátja a feladatát!
GO!:-)

Clevinger 2009.04.26. 19:19:04

@Maxximus: Érdekes, de én nem azt szoktam felhozni Humanista párt mellett érvnek, hogy leszbi esküvő, hanem a kiállást az egészségügy privatizációja ellen. Mért nem azt propagáljátok?

Kopiás Attila Steve 2009.04.26. 21:27:39

Érdekes, amiket mondtok. LMP-s és HP-s aktivisták is rendszeresen kapnak pozitív és negatív visszajelzéseket is a közös listáról, mindkettőt a legkülönbözőbb érvekkel.
Emlékszem, amikor még csak suttogtak róla, hogy lesz egy új ökopárt, akkor mindenki azt vetette föl, hogy jó, de akkor LMP/HP jól hajbakapnak ugyanazon szavazókon?
Azt hiszem, itt a jövőben az is érdekes lesz, hogy az LMP hova definiálja magát. Nagyon sokszínű, érdekes társaságról van szó, amennyire én kívülről látom, több különböző igénnyel.
Induláskor azt mondták, hogy nem zöldpártot akarnak csinálni, hanem egy fenntartható fejlődésben gondolkozó, demokrácia-erősítő, szociálisan baloldali, emberi jogilag liberális, kulturálisan konzervatív pártot, ami nagyon hasonlít egyébként ahhoz, amivel mi humanisták szoktunk arra válaszolni, amikor oldaliságunkat kérdezgetik. Viszont szerintem nagyon fontos paraméter, hogy nem egy megkövült, végleges eszmei szerkezettel dolgozó formációról van szó, hanem a résztvevők nézetei alapján belső demokrácia útján útkereső társaságról. A fentiek közül mindenkinek más a fontos, illetve egyes dolgokkal lehet, hogy egyet sem ért, azaz szerintem folyamatos véleménycsere folyik arról, hogy melyik értéket mennyire szeretnék képviselni.
Ezért aztán az LMP-s szimpatizánsok közül van, akinek az EÜ privatizálás elleni kiállásunk a zavaró, másokat a melegfelvonulás megtámadására reagáló performanszunk aggaszt, megint másokat a nukleáris leszerelés tematizálása. Ugyanez van amúgy vica versa is, saját szimpatizánsaink meg néha pont ezeket (is) hiányolják az LMP-ből. Vagy nem hiányolják, hanem örülnek, hogy a két csapat közül az egyik fél képviseli azokat az elveket, amik nekik fontosak és ezért adják oda a cédulájukat.
Itt szerintem egyszerűen az van, hogy két, a jelenlegi politikai palettához viszonyítva egymáshoz közel álló, de azért egyértelműen önálló tartalommal, stílussal és úttal rendelkező szervezetről van szó. Én magamban úgy fogalmaztam meg, hogy barátok vagyunk, nem ikrek.
Nyilván minden együttműködésnek vannak előnyei és hátrányai is. Nyilván azért vágtunk ebbe bele, mert úgy értékeltük előre, hogy az előnyök számosabbak és súlyosabbak, mint a hátrányok. Nyilván ez a kampány végén mindkét fél által át lesz gondolva, kiértékelve, aztán meglátjuk, ki mire jut.
A bókot, miszerint a "hp-sok tolják a cédulagyűjtést" köszi, kedves feltételezés. Igyekszünk megtenni, ami tőlünk telik, vannak területek, amikben tényleg mi vagyunk tapasztaltabbak, de azért az lmp professzionalizmusa és országos infrastruktúrája az igazi nagyágyúság. :+)

Nyári Mikulás 2009.04.27. 11:47:56

Tetszetős filmecske. Gratula. :-)))

svaleria 2009.04.27. 12:14:53

@KA_Steve: Az, hogy hova definiálják magukat az tényleg érdekes téma.

Ma reggel engem ért olyan attrocitás amit álmomban sem képzeltem. Felhívott valaki és letámadott, hogy én a Gurcsány-Bajnai sutyimutyi pártjának szedem a cetliket, mivel láttak a múlkor a patika előtt, amint éppen össze szűrtem a levet a HP-vel /H Pisti, nem a humák :)/ aki köztudottan balos.
Szemmel láthatóan nagy beszélgetésben voltunk.
Mögöttem állt a sorban, elismerem, mondtam hogy rühellem a kutyáját, meg az egyetlen vízvezetékszerelő 10 km-es körzetben pesze hogy jóban vagyok vele. :)

Szóval mindenkinek a kedvére nem lehet definiálni.
Szóva tették már, (/me is) hogy túl támadó a más pártokkal szemben az LMP hangvétel. Nehéz eset, mert ha nincs elhatárolódás, akkor hogy mossák le az összeszűrés gyanuját?

Különben érdekes, hogy pont azok a típusok nem adtak cetlit akiké nem is kéne, szóval fel a fejjel, és talán a legjobb, nem törödni senkivel csak menni előre :)

sanc 2009.04.27. 14:12:40

Nah!
Remélem, a József Attila utcai irodába bedobott 11 db kopogtatóm célba ért.
Sajnálom, hogy nem tudtam személyesen átadni, de elég macerás a hét vége felé fellelni benneteket az irodákban!!

Karcolt lendület 2009.04.27. 18:02:43

@KA_Steve:
Hát igen, nehéz egyszerre mindenkinek megfelelelni.
Nekem például Cohn-Bendit kb. annyira felel meg, mint Lázár János, kissé megrémített, hogy az LMP politikailag hozzátartozna az EP-ben...