HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Vegyes tapasztalatok

2009.04.17. 12:40 VayMárton

Nézegetve a blogot, egyvalami jutott el mára a tudatomig: EZ BIZONY KEVÉS. Szóval pánikhangulat, agykerekek beindulnak - hogyan szerzek hirtelen kb. 1000 cédulát! Aztán persze utánaszámoltam, és rájöttem, ha MINDEN EGYES TAG legalább 50 cédulát beszerez, akkor már nyert ügyünk van. Csak tényleg-tényleg-tényleg meg kell csinálni mindenkinek. Ez fontos, mindenkire érvényes - szóval rám is. Bár anyukámat már belelkesítettem: már majdnem 30-nál tart. Én mögötte kullogok kb. 30 ígérettel amiből eddig 8-at sikerült kézhez kapnom. Kevés, de most újult erővel vetem bele magam - mert mi a fenének léptem be és küzdök, ha még el sem indulhatunk.

Az nem lehet, ilyen nincs, meglesz az a 20.000 érvényes kopogtató, indulunk és kész.

Éljen a párt! Tartós béke!

* * *

Egyik ismerősöm megbeszélte a férjével, hogy az LMP-nek adják a cetlit, aztán egyik alkalommal, amikor éppen nem volt otthon, jött a fideszes aktivista, és mivel A FÉRJ ELFELEJTETTE!!! hogy az LMP-nek tervezték odaadni mindketten, elvitte a fideszes a cetliket (megjegyzem - nyilván az egyik cetli így érvénytelen kéne hogy legyen, mert nem a sajátkezű aláírás szerepel rajta!!). Aztán amikor kiderült, hogy volt cetli, nincs cetli, az ismerősöm eléggé kiakadt. Hogy jóvátegye a helyzetet, most az LMP-nek gyűjt és terjeszti ismerősei között az LMP honlapot.

Remélem, így többszörösen bejön a kiesett két cédula....

* * *

Egy teljesen elutasító fiatalasszony, aki csak a Munkáspártot tudja elfogadni, mert addig itt semmi nem lesz, amíg a munkások nem jutnak be a hatalomba. Annyira tele volt indulattal, hogy nem adtam fel, és alaposan kibeszélte magát nekem a problémáiról. Zömével együtt is lehetett érezni, együtt is éreztem. Végül megkérdeztem, ha már ennyire egyetértünk abban, hogy a helyzet tarthatatlan, miért is nem adja a kopogtatót. És erre azt mondta: tényleg. És felírtam neki a címem, ahova hozhatja, mert mint kiderült csak vendégségben volt. 3-at ígért. Ha el is hozza, nem hiába pocsékoltam el vele félórát. Szóval csak próbálkozzunk:-)

* * *

Egy FIDESZ-ben bízó ismerősömet azzal tudtam rávenni, hogy nekünk adja a kc-t, hogy rávilágítottam a FIDESZ taglétszámára, ami bőven 30 ezer fölött van, ergo ők azért gyűjtenek másoktól is, hogy ezzel is csökkentsék új politikai erők megjelenésének lehetőségét.

"A Fidesz nyilvánosságra hozta taglétszámát: jelenleg 38762 tagot tartanak számon" 2007. április 11.

Természetesen ugyanez elmondható az MSZP szimpatizánsoknak is az ő oldalukról, csakhát pártonkívüli mszp-szavazóval már nagyon rég találkoztam.

* * *

Beindultam, már fel is idegesítettem magam. Egy ismerős, aki megígérte a cédulát, azt mondta, hogy meggondolta magát! Hát normális? Szépen elmagyaráztam neki, hogy mi a lényege az adott szónak, bla, bla, bla, aztán mondtam, hogy nem is kell, én senkire nem akarok semmit ráerőszakolni, ha tetszik neki a jelenlegi politika, adja csak a mostaniaknak, de tudhatná, hogy mit akar, nem szép dolog becsapni a másikat. Persze ideadta :)

15 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keer 2009.04.17. 14:15:23

"Éljen a párt! Tartós béke!"

Mi az, hogy éljen a Párt? Kezdesz olyan lenni, mint a Fidesz-MSZP, ők is inkább a pártjukért rajonganak...

cowboy001 2009.04.17. 15:12:56

@Keer: biztos nem viccelt. biztos olyan, mint a horngábor. ú, jut eszembe, én is szoktam vicceskedve úgy megköszönni a cetliket, ha baráti a közeg, hogy "köszönöm a nép nevében". akkor most kezdek populista lenni?

VayMárton 2009.04.17. 16:36:53

@Keer: Drága Keer, - ezeket nem én írom, hanem a hozzám jött leveleket pakolom fel! A párttagok rajonganak a pártjukért, ez ellen nem tudok mit csinálni :-)

csorbacsillag 2009.04.17. 17:49:53

A Fidesz nem azért gyűjti a kopoktatócédulát, hogy ne maradjon másnak, hanem mert ez az egyetlen alkalom, mikor felmérheti, hogy hány ember akar a fideszre szavazni. Ez csúsztatás nagyon. Mellesleg, ha nem akar vki az LMPre szavazni, miért ad kopoktatócédulát? Na meg mi értelme van az LMPre szavazni? Nyílvánvaló, hogy kukaszavazat! Na mindegy..

Keer 2009.04.17. 18:56:49

@VayMárton:

Mondjuk én is szeretem az MDF-et... :)

Pentvalley 2009.04.17. 19:14:24

@csorbacsillag: Ha csak fel akarják mérni, hogy ki akar rájuk szavazni, akkor miért viszik el a kopicetliket is? Ja és baráti közvéleménykutató (Századvég) nem tudna nekik mérni? Biztos nincs pénzük rá! Egyébként a kommentben az MSZP-t is ugyanebbe a körbe vettem...
Én soha nem adtam és nem is fogom nagy pártnak adni a cédulát, mert hiszek a többpártrendszerben (ami szvsz nem kettő). Mégha nem is szavaznék több adott kispártra, akkor is nekik adnám a lehetőséget, mert a politikában nemcsak piros és narancssárga van, hanem tucatnyi más szín is. Na ezek közül nekem az LMP a legszimpibb, annyira, hogy még a szavazatom is az Övék.

jj · http://sajtol.blog.hu 2009.04.18. 00:07:42

@csorbacsillag: pont az ilyen hozzáállás miatt kukaszavazat, ha valóban az. ha nem jutna be az lmp a választásokra, akkor valószínűleg elmennék szavazni, majd a szavazólapra ráírnám és beikszelném, hogy lmp. a nagy pártokra szavazni, az a kukaszavazat.

Karma Gedeon 2009.04.18. 12:54:25

sziasztok,
én pl Szegeden gyűjtök, és amit én tudok, a szegedi cédulák még tuti nincsenek a központban, mivel én pl. épp szakdolgozok, ezért csak az ingatagokat szedtem be, a tutik mától jönnek. szerintem a vidékiek még nem küldték el mind a cetliket, mert kevesebben szedjük így tovább tart és mi értelme részletekben küldeni.
naugye. errefelé még a nagypártok se kopogtatnak, akkora a pangás, az emberek nagy része arról se tud h oda kell adni vkinek a cédulát.
nem kell parázni, csak minden telszámot, iwiw/facebook ismerőst egyesével felkeresni...

hajrá és előre!

cowboy001 2009.04.18. 21:44:28

@jj: szívemből beszélsz :D

párka 2009.04.19. 06:52:28

@Pentvalley: Meg kell nézni a gyűjtögető fideszes aktivistákat. Címlistájuk van, amit a korábbi kopogtató-és aláírásgyűjtő akciók adataiból állítottak össze. Célzottan mennek a szimpatizáló címekre. Így hatékony. Nem a számukat mérik fel ilyenkor, hanem gyarapítják a nyilvántartást:-)Persze, ez csak benyomás...

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.04.20. 19:24:07

"Ha el is hozza, nem hiába pocsékoltam el vele félórát." Ha olvasná ezt a bejegyzést, ha látná, hogy a beszélgetéseteket időpocsékolásnak tartod, szerinted kapnál tőle cetlit?

Lehet más a politikus?

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.04.20. 19:28:01

@VayMárton: A kritika természetesen az aktivistának szólt, akitől a levelet kaptad. (A bejegyzésbe nem fért volna bele, mondjuk zárszóként, hogy ezek levelek?)

párka 2009.04.20. 20:02:45

@TREX: Biztosan olvasta is már, mert nem hozta el:-) Egyébként lehet más a politikus: pl. kevésbé álszent:-)

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2009.04.20. 21:53:57

@párka: Lehet csűrni-csavarni, de amikor a "pocsékolás"-t megláttam, spontán déja vue tört rám. Íme az egyik dicső, örökbecsű MSZP-s ökörség: "Fenn kell tartani a lakossággal való kommunikáció látszatát." Vagy vmi ilyesmi. Khm. ^^

törzsmókus 2009.04.22. 19:48:35

@TREX: a mondatot kétféleképp lehet értelmezni:
nem hiába (pocsékoltam el vele félórát). = mindenképp pocsék, de legalább volt eredménye. te így érted.
nem (hiába pocsékoltam el vele félórát). = ha nincs semmi eredménye, akkor kár volt ennyit rászánni. én így értem.
hajlamos vagyok az ilyen kétértelmű esetekben jóindulatúan választani :)