HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Vasárnap, hétfő

2009.04.17. 19:06 VayMárton

Vasárnap, hétfő

 

 

 

 

82 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

John Milton 2009.04.17. 20:27:15

Eddig csak olvastam az írásokat, de a mai körlevelek és bejegyzések a blogban kiverték nálam a biztosítékot!
Semmi másról nem szól az egész, minthogy ha nem szeditek össze, ha nem gyűjtötök többet akkor….
De hol van a mi? Hol olvasni, hogy rosszul szerveztük meg, rosszul mértük fel? Hol a szervezők felelőssége? Egy hónapja mást sem csinálok, csak két kézzel nyújtózkodom, hogy értek hozzá, szeretnék segíteni! Nem kértek belőle. Valószínű azért, mert nálam sokkal jobb szakemberek szervezik a cédulagyűjtést. Most amikor kezd kialakulni a vészhelyzet mégis a másokra való mutogatást olvasom mindenhol. Ott voltam a kampánynyitón a hajón, előtte plakátoltam, támogatom pénzzel a pártot, ott voltam a Deák téren szórólapot osztogatni, szórólapokat szórtam a postaládákba, kopogtatócédulákat gyűjtöttem az ismerőseim között, ha mindenki annyit gyűjt mint én nem lenne baj, most mégis azt olvasom a levelekben, hogy még többet várnak Tőlem. Minden tiszteletem és elismerésem azoké, akik a kisujjukat is megmozdították ezért az ügyért! De senkitől nem várható el, hogy sokkal többet tegyen, nem kellene lelkiismeret furdalást okozni senkiben. Ötletekből persze nincsen hiány, de a kivitelezés itt-ott katasztrofális. Nem szokásom mások munkájának a kritizálása, de ha már belevágtunk valamibe, akkor csináljuk jól! Biztos vagyok benne, hiszem, hogy az ország valóban ránk vár! De nem kellene az elején rögtön magunk ellen fordítani egy részét. Azt gondolom ez a hangsúly és stílus nem épp arról szól, amit a párt önmagáról szeretne mutatni, ahogy bemutatta magát nekem.
Nem akarok nagyon szakmai lenni, de a reklamáció arról szól, hogy továbbra is ott szeretnénk vásárolni csak picit más feltételek, körülmények mellett. Én kitartok a párt mellett, hiszem, hogy ezek csak gyerekbetegségek, de ha nem kezeljük őket időben, komoly fertőzést okozhatnak. S akkor valóban gyors halál lehet a vége!

Vay M 2009.04.17. 21:06:50

Well,
tudjuk, h nem vagyunk profik, és soha nem is mondtuk. Egy-két ember van, aki vett már részt ekkora (cédulagyüjtő)kampány szervezésében.
Itt csupa olyan ember van, aki ügyes és okos, de csupa olyan feladat áll előttünk, amivel még találkoztunk. Van köztünk olyan, aki vett már részt párt-oldalról komplett választási kampányban, vezetett megyei pártszervezetet, stb, de kevesen vannak, és a mi embereinkétől erősen eltérő szocializáltságú aktivistákból építkeztek.
Lehetett volna azt az utat választani, h bizonyos engedményekért cserébe szerzünk annyi pénzt, amiből egy tök profi stábot ki tudunk állítani, és akkor biztos, h minden mailre időben tudunk válaszolni, akkor sokkal több elvárásnak meg tudunk felelni, stb,
de a fenti út hátulütői helyett inkább azt vállaltuk, h inkább bénázunk út közben, de tisztességes és megbízható, jó emberekkel dolgozunk együtt, akik nem pénzért, hanem a közös cél miatt vannak itt.
Kérjük türelmeteket és megértéseteket, ha arra van szükség.
És ha tényleg elszúrnánk, akkor le fogjuk vonni belőle a tanulságot, de még nem ég a ház, és messze még az eredményhirdetés.
Barátsággal:
M

John Milton 2009.04.17. 22:29:18

@Vay M: Szia! A bizalom, a türelem és a lelkesedés töretlen. Lehet ma picit túl is lőttem a célon, de tényleg kiakadtam. Az teljesen jó ötlet, hogy begyűjtöttétek az ígérvényeket. De nem szabad arra várni, hogy ezeket majd behozzák. Az aktivistáknak ezeket az embereket kell végigjárni és elhozni Tőlük. Az sem túl jó ötlet, hogy a videó végén fenyegetőztök. Ha nem lesz meg, akkor mehet mindenki a… Én azt gondolom, ha most nem jönne össze, amiben kételkedem, akkor sem történik semmi. Le kell vonni a konzekvenciákat, tanulni kell belőle, és menni tovább. Nem hiszem, hogy szimpatikus dolog volna az emberek szemében, ha az első kudarcnál feladnánk! De nem lesz kudarc, össze fog jönni! Hiszek benne és teszek is érte.
De ez a „fenyegetőzés, követelőzés”, nem stílus. Én azt gondolom, hogy most meg kell szervezni, hogy az összes zsebben lévő szelvény bejusson a központba! Nem várni, hogy behozzák, hanem begyűjteni, beszedni! Aztán akkor megnézni hol tartunk! Hiszem, hogy sokkal jobban állunk, mint ahogy látszik. Én a számlálót is leszedném. Az alacsony szám sokakat elkeserít, és nem folytatja a magas szám pedig sokakat elbizakodottá. Dolgozni kell és kész.

Keer 2009.04.17. 22:54:09

Egyetértek Miltonnal.

Nem jó dolog zsarolni az embereket. Ha nem juttok be most az se gond, nem kell feladni. Ha bejuttok még sokkal durább csatározásokra kerül majd sor úgy is, egyre több követője van a jobboldalon a Vaclav Klaus féle alakoknak.

popeye99 2009.04.17. 23:22:47

Márpedig: Nem Lehet Más a Politika! Emberek! Magyarországon vagyunk, ébresztő!

VayMárton 2009.04.18. 01:06:26

@Keer: Helló,
zsarolásról azért nincs szó, de jelezni akartuk, hogy nagyon komoly tétje van a dolognak. Sokan közülünk úgy gondolják, - és nem alaptalanul- h akkor van értelme a párt forma ezernyi plusz nyűgjét vállalni, ha annak egyetlen plusz hozadéka is adott: a döntéshozatalban való részvétel. Ha nem, akkor ezerszer gazdaságosabban hasznosul az energiánk egyesület, mozgalmi formában. Ha az derül ki, h a támogatottságunk csak arra jó, h drukkoljanak nekünk, de arra már nem, h tegyenek is az LMP-ért valamit, akkor könnyen lehet, h a cédulagyűjtés kudarca messzire fog vezetni. Én spec azt gondolom, h ha fél éve vagyunk a nyilvánosság előtt, akkor nem dől össze a világ az EP indulás bebukásával, de a tét nem csak az LMP jövője, hanem az, h a jelenlegi elitnek van, lehet-e a jobbikon kívüli alternatívája.

Ehhez képest apróság: a számlálót nagyon sokan kifejezetten kérték, úgyhogy van, és azt mutat, amit mutatni tud.

John Milton 2009.04.18. 11:25:59

@VayMárton: Ha sokan kérték a számlálót, akkor elfogadom, hogy van, de én magam nem használnám. Azzal is egyetértek, hogy sokkal nagyobb a tét, mint sokan gondolják, de az emberek nagy része, nem tud mit kezelni a téttel, a felelősséggel, leblokkol, elszalad előle. De visszamegyek a kályhához! Van durván 2000 aktivista, aki azt ígérte segít. Nem tudom ebből mennyi az, aki valóban aktív, de valami nem jól működik vagy működik, de nem látszik. Azt is értem, hogy tudatosítani kell mindenkiben, hogy nagy a tét. De amikor naponta egy halom levélszemét érkezik a e-mailben, biztos, hogy az a megfelelő megoldás, hogy a párt levelező rendszerétől is kapok napi legalább négy azonos tartalmú levelet? Biztos, hogy ez mindenkit további erőfeszítésre fog ösztönözni? Ha tévedek elnézést érte, de azt érzem nincs koncepció arra, hogyan is jön össze a kellő számú szelvény. Ötletek voltak szép számmal, de egy egységes és a napi feladatok és egyének szintjére lebontott akciótervet nem érzékelek!
Kicsit kezdem kínosan érezni magamat amiatt, hogy folyamatosan kritizálok, de értetek haragszom nem ellenetek!

Jac 2009.04.18. 12:15:50

@John Milton: Szia! Szerintem ne érezd magad kínosan, hasonlóak a tapasztalataim. Itt vagyok, szeretnék segíteni, de néha az az érzésem, hogy nekem kell üldözni a megfelelő embereket, hogy itt vagyok, van időm és tennék valamit. Jó lenne, ha ezt végiggondolnánk. Én sem szeretek kritizálni, úgyhogy egyelőre megteszem a maximumot, ami egyéni szinten lehetséges, és reménykedem, hogy mindenki más is így cselekszik és meglesz a 20.000 cetli.
Hosszú távon meg remélem, hogy végre beindul egy változás a szervezettség irányában.

VayMárton 2009.04.18. 12:41:23

@Jac: ezeket írjátok meg mondjuk nekem vm kukac lehetmas.hu -ra
Nem mint ha nem lennénk tisztában elég hibával, de ha küldesz egy mailt, akkor lehet, h ki fogjuk tudni küszöbölni.

pirxx 2009.04.18. 12:51:27

Sziasztok, nekem a levéllel nem lenne semmi bajom, ha két héttel ezelőtt megy ki. mostanra viszont teljesen egyértelmű, hogy a levlisták nem látják el funkciójukat, a körímélek teljesen haszontalanok. Csak azt lehet megmozdítani akit személyesen el lehet érni. Már rég nem ilyen-olyan buzdító leveleket kéne küldözgetni, mert azok olvasatlanul a kukában kötnek ki, hanem minden egyes tagot, regisztrált segítőt telefonon egyenként meg kell szólítani. Ha pedig mozgósítani akarjuk/játok az embereket, nem biztos hogy a legjobb megoldás egy zászlócskákkal ugrándozó debil óvodás a háttérben, aki -attól tartok- képviselőjelölt is. Vagy szerintetek jópofa, laza??? Én úgy látom cask lejáratjátok magatokat/unkat. Remélem én vagyok túl szigorú és tévedek.

Karma Gedeon 2009.04.18. 12:56:57

jaja, meg esetleges civil szervezeteket, zöldeket, jogvédőket, azok vezetőit személyesen, elgalább telőn megkresni, hogy szedjenek be minél többet, mert van aki képviselné őket...
szerintem--

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.04.18. 14:04:58

@pirxx: "hanem minden egyes tagot, regisztrált segítőt telefonon egyenként meg kell szólítani."
@Karma Gedeon: "meg esetleges civil szervezeteket, zöldeket, jogvédőket, azok vezetőit személyesen, elgalább telőn megkresni,"

Mindkettő folyamatban van.
Azzal egyetértek, hogy nem érdemes fenyegetőzni, bár nyilván nem azoknak szólt, mint Milton, akik mindent megtesznek (nem kell magadra venni).

Csabagyöngye · http://lehetmas.hu/176 2009.04.18. 17:02:13

"De hol van a mi? Hol olvasni, hogy rosszul szerveztük meg, rosszul mértük fel? Hol a szervezők felelőssége?"

Tények: van kb. 400 tagunk, kb. 200 segítőnk, kb. 2000 interneten regisztrált ember, aki felajánlotta minimum a saját céduláját (őket hívhatjuk szimpatizánsoknak). Iwiw csoportunkban 2000, facebook csoportunkban 3000 ember található. Nyilván az utolsó három kategóriában nagy átfedések lehetnek és sok olyan szimpatizánsunk van, akik nem használják az internetnek ezt a részét. Tehát szerintem jogos feltételezés volt a szervezők részéről, hogy 2000 mozgósítható embert rá tudnak venni átlag 5 (!!) cédula begyűjtésére. Folyamatosan mennek az e-mailek, telefonok, sms-ek. A központtól a megyei koordinátorokon át az összes gyűjtőhelyhez és szimpatizánshoz.

Amit szerintem másképp kellett volna csinálni, az egy adatbázis-készítés jó pár hónappal ezelőtt és egy plakáthadjárattal fűszerezett bemutatkozás, egy olyan akció, amivel bekerülünk közvetlenül a kampányidőszak előtt a köztudatba. Ugyanis tapasztalom szerint, aki már egy kicsit is hallott rólunk, az rögtön adja a céduláját. De ez a két javaslat most eső után köpönyeg. Koncentráljunk arra, amit még most meg tudunk tenni.

Én két kulcsszót szeretnék bedobni: motiválás és elköteleződés. Na, ezeket kellene a szimpatizánsainknál elérni! Világossá kell tenni számukra, hogy az ő egyéni céljaikkal összhangban vannak az LMP céljai, és ha most nem sikerül a 20 ezer cetli gyűjtése, akkor hatalmas lehetőségtől esnek el beláthatatlan időre. Világossá kell tenni, hogy a fejenként 20 cédula csak és kizárólag hit kérdése. Mert ha látják rajtad, hogy VALÓBAN hiszel abban, hogy lehet más a politika, akkor magával ragadja őket is a lelkesedés és szívesen segítenek. Nagyon fontos, hogy a leglelkesebb ismerősöknek elmeséljük milyen egyszerű megkérdezni a közeli ismerősöket, miket szoktunk mondani, szórólapot is adunk és mindjárt lesz 4-5 olyan ismerősöd, aki szintén gyűjt... és így tovább.

Hétfő estig legyen lmp-s vérkeringésben minden ígért cédula és a számlálás után lehet levonni néhány következtetést az utolsó két hétre vonatkozóan. Hajrá!!

Csabagyöngye · http://lehetmas.hu/176 2009.04.18. 17:03:19

persze számolni már nem tudok így hét vége felé, 2000 mozgósítható embertől fejenként 10 cédula kell... :) De ez se lehetetlen nagy szám, valljuk be.

pirxx 2009.04.18. 19:06:35

@Csabagyöngye: 10 cédula akkor is meg kell hogy legyen, ha nem teszel semmit. Én elkezdtem hívni az ismerősöket és az 'E' betűnél már 25 fölött voltam. Semmi mást nem kell csinálni cask felemelni a telefont! 50-et mindenki össsze tud szedni, csak nem szabad arra várni, hogy majd a többiek úgyis megcsinálják.

irrelevant 2009.04.18. 20:07:11

A zászlólengetőket legközelebb szűrjük már ki a tömegből, jó? :)

Luki (Lukács Attila) 2009.04.18. 20:56:30

Kedves Márton!
most először megszólalva szeretném véleményemmel segíteni az ügyet:
1) nekem a videó nagyon nem tetszik. se a hangneme, se a viselkedés benne, se a teljesen szükségtelen és "leszerencsétlenezett" kutya, stb. ha már ennyi energiát fordítottok egy jó szándékra, akkor szerintem olyan videót kellene készíteni, ami az ügyhöz (pl. az európai döntéshozatalba való bejutás) méltó. ezt a videót én nem szivesen küldöm el ismerőseimnek, mert bennem is és várhatóan még sok emberből mindössze ellenszevet tud kiváltani több ok miatt is.
2) ahhoz hogy meglegyen a 20.000, szerintem minden nagyobb városban az utcán is gyűjteni kellene. nem csak budapesten, hanem a vidéki nagyobb városokban is.
3) reális esély van rá, hogy nem lesz meg a 20.000. de ez nem azt jelenti, hogy nem lenne kellő támogatottsága az LMP-nek a magyar társadalomban. hiszem, hogy lenne, és hogy van is. de ezt a jelek szerint kitartóbb, jobban szervezett, megalapozottabb, előkészítettebb munkával lehet csak a párt mögé állítani.

ehhez kívánok Nektek türelmet, kitartást, jó kedvet és lelkesedést.

tudom, hogy személyesen te is, és sok más ember is sokat dolgozik ezen a jó ügyön. hozzászólásommal nem kritizálni, hanem segíteni szerettem volna.

Kopiás Attila Steve 2009.04.18. 21:36:51

@Luki (Lukács Attila): Nem vagyok elempés, hápét erősítem, de hátha tudok egy-két válaszfélét mondani, nem csak a te általad mondottakra reagálva, hanem a többiekére is.

1)Ez a videó egy spontán, laza cucc. Amolyan backstage pillanatkép, haveroknak, magunk között, lefáradt állapotban, mint írva is vagyon benne. Tibi (zászlóval) sem debil amúgy :+), meg a kutya sem szokott nyávogni. Egy emberi geg öt perc alatt, ennyi.
2) Igen, kell még sok dologban segítség. Akik most részt vesznek a kampányban, maxon pörögnek, csinálják mindazt, amit javasoltok nekik, a legtöbbjük - mint én is - önkéntesként, önerőből. Ha szerinted valamit még meg kellene csinálni, szólj, hogy vállalod. Dobj egy levelet bármelyik központnak, hogy "én vállalom Debrecen főterét minden este 6-8-ig, adjatok szórólapot és transzparenst", vagy "szívesen felhívnék 100 embert az ígéretekből, adjatok számokat", vagy bármi ilyesmi. Ez nem "csináld ahelyett, hogy pofázol", ne értsétek félre. Tök jó, hogy ennyire szíveteken viselitek az ügyet és időt, energiát raktok az ötletek kommunikálásába. Egyszerűen csak arról van szó, hogy jók az ötleteitek, és legtöbbet azzal tudtok segíteni, ha jó példával elől járva elkezditek csinálni őket.
3) Mind az elempére, mind a hápéra igaz, hogy van még hova fejlődni szervezettségben. Egyszerűen minden folyamat idő, mire beérik. A mostani cédulagyűjtés pont az egyik fontos lépés benne, ilyenkor fejlődik a dolog, nem amikor "ráérünk".

Sade Bárki (törölt) 2009.04.18. 23:10:58

Ezt a videót vegyétek le léci, töröljétek és hintsétek be a helyét sóval. Többet árt, mint használ, különösen a "ha nem jön össze" rész, az nagyon gáz. Tudom, tudom, vicceskedő, fárasztó nap után, de ez zsákutca.

Clevinger 2009.04.19. 08:05:16

@Sade Bárki: Csatlakozom
Nagyon leülteti az embert pszihésen

Mivel mai nappal már úgyis idejét múlja a dolog
a bring-a cetli...

pirxx 2009.04.19. 08:41:36

@KA_Steve: 1,Tibitől bocs, én debileztem le.:) Biztos nem az, és egy szűk kör -aki ismeri- biztos viccesnek is találta. A maradék 3980 fő, akinek kiment a videó, viszont debilnek fogja hinni (alaptalanul, persze) és nem tudom nyújt-e nekik kellő motivációt a gyűjtéshez. Át kéne gondolni.
2, Nem annak a pár embernek kéne azon törnie a fejét, hogy tud-e még valamit csinálni, aki eddig is ezerrel hajtott, hanem aki eddig meg se mozdult annak kell felemelnie a telefont. és ez elég is lesz.
3, Egyrészt a 20000 ennyi támogatóval meglesz! Másrészt, van rengeteg dolog amit máshogy lehetne csinálni, ez most legalább kiderült az első két hétben. A siker viszont nem szervezeti kédés, hanem annak a kérdése, hogy az egyes emberek hajlandóak-e tenni is érte. Nem sokat, csak annyit hogy telefonálnak párat és utána begyűjtik a cédulákat. Én bízom bennünk!:)

John Milton 2009.04.19. 10:35:21

@KA_Steve: Lassan ciki lesz, hogy okoskodom, de!
1., El kell dönteni mit akar a párt és milyen üzenetet akar küldeni az emberek felé!
Lehet Más a Politika! Ez telitalálat De remélem nem attól lesz más, hogy elhülyüljük, spontán lazán vesszük az egészet. Hiteles lehet az az üzenet, hogy ez a párt tudja, hogyan lehet rendbe tenni az országot, ha közben ilyen eszközöket használ? Én abban reménykedem, hogy a más itt nem a komolytalant, hanem a tisztességest, a szakmaiságot jelenti. Ez a videó minden csak nem profi. Ez jópofa lehet egy házibuliban egy házigyűjteményben, belső anyagokban de a nyilvánosságnak szánva nagyon kínos. Tudom, hogy sokan szeretik hangoztatni, hogy a politika nem öltönyös úriemberek szórakozás kellene, hogy legyen, de az a helyzet, hogy a politika véresen komoly, és profizmust és szaktudást igénylő tevékenység. Bár sokan lenézik Amerikát, az onnan jövő dolgokat, de én azért minden politikai pályára készülő emberrel végignézetném az Elnök Emberei sorozatot. Sokat lehet belőle tanulni.
2. Hiszem, hogy meg lesz a 20.000 db cédula. De ehhez sok mindenen kell változtatni. Nagyon sajnálom, hogy tegnap nem lehettem ott a Transit Caféban, remélem ott már összeállt az új stratégia. Ha nem akkor szívesen segítek, de azt sem tudom, kihez forduljak. (oké a Marci itt jelezte, hogy írjak neki, ezt meg is teszem) Amikor megkérdeztem ki a kampányfőnök mindig azt a választ kaptam olyan nincs, itt minden csoportmunkában folyik. Én gyakorlatból tudom, hogy ha valaminek nincs vezetője, felelőse, akkor az ritkán jön össze. Naponta számolatlan levelet kapok, de még senki nem hívott fel telefonon, hogy kell-e valamilyen segítség, hogy hány cédula van nálam (most egy sem, mert leadtam őket), ha van mikor adom le, vagy ki és mikor jön el érte. Ha egy pár fős, de állandó csapat rendezett és tervezett formában ezt a feladatot végigcsinálná szerintem megdöbbentő és örömteli eredményeket produkálna. A mit kellett volna másképpennel nem akarok foglalkozni, de a mit csináljunk másképp, most nagyon fontos lehet!
Go!

irrelevant 2009.04.19. 10:55:34

Egyetértek az 1. ponttal, profibb, szebb videók kellenének. Nem lehetetlen, hiszen az LMP is csinált már rendesen összeszedett dolgokat, lásd például a Soma Mamagésás videó (a benne szereplőket most nem minősítem).

Másrészt időben kellett volna leforgatni és terjeszteni egy ilyen videót (napokkal a kopicetli postázása előtt), nem pedig a gyűjtés második hetében, a hiányzó 16000 cédula miatt pánikban idelökni egy ilyen izét.

hunor76 2009.04.19. 14:21:16

@otvospeter: ötleteinkkel dunát lehetne rekeszteni. a megvalósításhoz szinte sose a jóakarat, hanem 1. munkaerő és 2. pénz hiányzik. persze hogy kell tanulni a hibákból, de itt és most csak az visz előre, ha csináljuk (és utána ezen a blogon megírjuk hogyan csináltuk, hogy más is hasznosíthassa a tapasztalatokat).

hulyeinformatikus 2009.04.19. 15:17:57

@hunor76: Nem, az hiányzik, hogy elfogadják a segítséget.

Nyári Mikulás 2009.04.19. 16:32:59

@Sade Bárki: Ezt a videót vegyétek le léci, töröljétek és hintsétek be a helyét sóval. Többet árt, mint használ ...

Ez nagyon igaz. Mint ahogy gáz az Oktogonnál a sátor is. Micsoda imidzs! Brrr.

irrelevant 2009.04.19. 16:47:06

@hunor76: Ez nem az ötletekről szól. Nem ötletek kellenek, hanem egy előre lefixált terv a cédulagyűjtő kampányhoz. Ennek lehetett volna része egy jó előre megcsinált videó, amit időben el lehetett volna kezdeni terjeszteni.

Helyette van ez az... izé. Kétlem, hogy a vezetőség többsége rábólintott erre. Nincs koordinálva semmi, ezt látom alapvető bajnak. Na mindegy.

Munkaerő egyébként lenne, volt szó róla az intrán.

cowboy001 2009.04.19. 17:46:18

1. ezt a videót le kell szedni, mielőbb
2. valóban nem volt terv, nem volt beharangozás, plakátozás, valóban van felelőssége a választmánynak/operatív irodának.
2. DE a legnagyobb gond akkor is az szerintem, amit területi vezető ismerősöm interpretál: tizenakárhányan vagyunk nála, abból rajta kívül ketten vagyunk aktívak. a többiek lehet, hogy aktívak, de lehet hogy nem, nem tudni semmit.

VayMárton 2009.04.19. 17:54:27

@cowboy001:
A kampánycsapat bólintott rá, mert az ő dolguk. Tehát marad.
Plakát azért nem volt, mert megfontolták és elvetették. Beharangozás volt, a tagság és a holdudvar részére elég alaposan. Aki olvassa a levelei egy részét, vagy legalább annak az egy résznek a tartalomjegyzékét, az ezt tudja.
Kérem, ha nem vagytok tisztában dolgokkal, akkor ne itt és ne így vegyétek górcső alá.
Kösz.
Ha túl vagyunk rajta, akkor jöhet a történelem ítélőszéke, addig ez csak káros.

John Milton 2009.04.19. 18:16:26

@VayMárton: Marci! Senki nem akar ítélkezni! Épp erről szól ez a bejegyzés halmaz, hogy többen szeretnének segíteni, de úgy érzik nincs rá szükség. Ahogy a „hülyeinformatikus” is említette, sokan segítenének, de valamiért mintha falat húztatok volna eléjük. Nem tudom kikből áll a kampánycsapat, de ha szerintük ez a videó rendben van, akkor komolyan el kell gondolkodnom azon, hogy a később elkészülő program vajon milyen szakmai színvonalat képvisel majd! Lehet, hogy nem vagyunk tisztában dolgokkal, de talán azért mert nem rendelkezünk megfelelő információkkal. Bevallom a napi első két Tőletek érkező e-mailt elolvasom, de utána már nem, mert az eleje mind az ötnek egyforma.
Pontosan tisztában vagyok vele, hogy alacsony a büdzsé, hogy sok mindent lelkesedéssel próbál pótolni a szervezet, de épp a kevés pénzt miatt volna fontos, a megfelelő tervezés a szervezettség. Én nem hiányolom se a plakátokat, de még az egyéb szóróanyagokat sem. A kopogtatócédulák begyűjtése nem ezen áll vagy bukik. Aki akar az ezek nélkül is talál minimum 10 olyan ismerőst, aki szó nélkül odaadja neki. Viszont ahogy az életben úgy itt is, nincs második első benyomás. Márpedig ez a videó, és még pár hasonló élmény inkább megnehezíti a későbbieket. Sokak szerint a rossz is jobb mint a semmi, hát én pont ellenkezőleg gondolom.
A problémák kulturált fevetése pedig soha nem lehet káros!

párka 2009.04.19. 19:04:15

Mondjuk mi lenne, ha a kampánystáb felhívná a szimplakörösöket, meg a párttagokat a megadott telefonjukon, hogy hogy is állnak a gyűjtéssel? Nem ám géphang, hanem élő ember. Ha mást nem, lelkifurdalást támaszt, és ebből következően némi aktivitást. Aki kitörli a leveleket, vagy nem nézi a címét, vagy alszik, vagy nemtom, erre felébredne.

boldogember 2009.04.19. 20:11:49

@párka:
gyerekek, pár hozzászólással arrébb meg azért sírt valaki, hogy túl sokat hivogatják az LMP-sek
:-)))
engem hívtak, se túl sokszor, de túl kevésszer, küldtem is cédulát, se túl sokat, se túl keveset

Gondolom aki meg telefonál, annak azt mondják, küldjön egy mailt, majd megnézik

de nézzetek már ki belőlük annyit, hogy ismerik a telefont és használják

pirxx 2009.04.19. 21:54:27

@VayMárton: Gratulálok a stábnak, lassan attól félek, hogy összejön a 20000.

hulyeinformatikus 2009.04.19. 22:21:42

@cowboy001: Teljesen egyetértünk, elég világosan látszik, hogy ezt nem pár hónappal, hanem legalább egy évvel a választás előtt kellett volna elkezdeni.

Ha azt látnánk, hogy a pesten felkészült csapat nem tud összeszedni 20 ezer cédulát, akkor még lehetne azzal takarózni, hogy az emberek belefásultak a politikába, torkig vannak vele.
De az ilyen debilis videók azt a képet fogják erősíteni, hogy komolytalan a kezdeményezés, alkalmatlanok a szervezők.

Lassan a cédulák 10%-ák Pécsett fogjuk összeszedni, ez meglehetősen gáz egy 2 milliós fővároshoz képest.

Az, hogy a helyi koordinátor nem képes kapcsolatot tartani az aktivistákkal, az ő hibája.

hulyeinformatikus 2009.04.19. 22:36:52

@John Milton:

"A kopogtatócédulák begyűjtése nem ezen áll vagy bukik."

De, igen.
A kapcsolati hálón keresztüli építés akkor fog működni, ha elegen megismerik a pártot (túl kevés a 2.000-es iwiw tagság, irreális, hogy mindannyiuk 10 cédulát fog hozni) olyanok, akik perspektívát látnak benne.
Ehhez kidolgozott stratégia kell. Pellengérre állíthatjuk a Fideszt, de ők ebben baromi profik (az országos és helyi megjelenésük is teljes mértékben kontrollálva van) és bárhonnan nézzem, a Fidesz ma messze a legsikeresebb párt Magyarországon.

greg1749 2009.04.20. 01:36:15

Van-e 20001 szabad, demokrata, aki úgy gondolja, hogy lehet más a politika?

greg1749 2009.04.20. 01:39:21

Mindenki szerezzen 5 cédulát, akkor meglesz!!!!
5 cédulát szerezni MENŐ!

Zorro90 2009.04.20. 08:17:33

A pártnak üzenem, hogy sok elfoglaltságom (érettségire készülés) miatt nem jutottam el egyik gyűjtőhelyre sem, főleg, mivel azokon a településeken nincs, ahol megfordulok. Viszont ma délután remélhetőleg lesz arra időm, hogy az általam ígért 3 db kopcetlit postára adjam, így csütörtökön remélhetőleg már a postafiókotokban lesz. :)
További sok sikert!

Nyári Mikulás 2009.04.20. 09:10:55

@VayMárton: A kampánycsapat bólintott rá, mert az ő dolguk. Tehát marad.
no comment...
Azt a ziccert kihagyni, hogy ennyi kiábrándult, szavazni akaró, de szavazatát sehova adni nem tudót nem bírtok megszólítani, ezt kihagyni, elcseszni, botorság! Nagy, nagy botorság...

Bernát Péter · http://limes.blog.hu/ 2009.04.20. 10:25:46

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Szerintem is gáz a videó. Értem, hogy mit akartok vele kifejeznei, valami hasonló spontán lazasaágot, mit a kampányiroda megnyitójáról szóló videóval. Igaz, abban is voltak jócskán olyan elemek, amiket szerintem nem ártott volna kivágni.

Tudom, nem profi a csapat, és lényegében ebben a diszkét bájuk is, de talán nem ártana utánanézni, hogy a támogatók között van-e egy profi PR-os kommunikációs szakember és vele lektoráltatni a kimenő anyagokat. Például szerintem nem túl szerencsés, hogy az adj 1 FT-tal többet kampány oldalán a "Támogatom" gomb alatt rögtön a kampányvideó "Nem adok!" címe látható. Aki először kattint az oldalra és nem nézi meg a videót kapásból, abban okozhat egy kis zavart. Ráadásul tudatalatt is gyengítheti ez az ellentét az üzenet hatékonyságát.

Alapvetően a fiatalokra történő építés sem rossz, de nem ártana más társadalmi csoportokat is megszólítani, mint a mostani pártokból kiábrándult, zöld-liberális 20-35 év közöttieket. Az sajnos nem elég, ha a nagymama odaadja a kopogtatóját az unokának...

U.i.: Bocsi, ha túl kemény voltam, nem a rossz szándék vezérelt.

Nyári Mikulás 2009.04.20. 10:50:39

@Wahun:
Akkor én, mint értelmes, komoly, magára valamit is adó ember, mondjam ki, hogy nem lehet más a politika....-(

Wahun 2009.04.20. 11:12:34

Ha szervezésre is lenne annyi energiátok mint a moderálásra, akkor talán nem itt tartanátok Kedves Világmegváltók :DDDD

VayMárton 2009.04.20. 12:22:41

@Wahun: a kritika marad, a fikázás nem, ilyen egyszerű
a többi blogunkon, a youtubeon, stb a fikázást is hagyjuk, itt léci ne

Wahun 2009.04.20. 12:35:51

@VayMárton: Jó, akkor legyen kritika: úgy látom, hogy kamerátok már van, de akkor miért nem kéritek meg az EP-lista húzóarcait, pláne a Cserhalmi-Fullajtár párost, hogy öltöny-nyakkendőben elmondjanak egy szépen artikulált, emberi üzenetet arról, hogy mi ez az egész és miért fontos?

Na, azt a videót terjeszthetnétek, lenne értelme. Mert a fenti szörnyűséggel sem az a fő baj hogy létezik, megesik ez a legjobb családban is, hanem az a baj, hogy csak ez van. Ez a vállalhatatlan, szánalmas, irritáló valami.

Én nem fogom lejáratni magamat a barátaim ismerőseim előtt azzal, hogy ilyeneket népszerűsítsek. Jó lenne ha elgondolkodnátok ezen, talán még nem késő. Ha meg mégiscsak összejön a 20k akkor pláne itt az ideje, hogy elkezdjétek komolyan venni magatokat, különben kár a gőzért.

[eon] · http://szazhetvenhat.blog.hu 2009.04.20. 12:53:42

@Wahun: Azért legyünk őszinték, NEM ez az egyetlen videónk. :) Szerintem nézd meg a www.youtube.com/lehetmas -on, hogy mi minden van eddig. Tehát a videóval kapcsolatos legfőbb problémád ezzel megoldódott. :)

Wahun 2009.04.20. 13:00:32

@[eon]: Ez most komoly? Mert viccnek kicsit durva.

Tényleg ennyire nem veszitek észre magatokat?

hulyeinformatikus 2009.04.20. 14:32:49

@Wahun: "Az alig több mint egyhetes gyűjtés során már százezer kopogtatócédulát gyűjtött össze a Jobbik tagsága és szimpatizánsi köre. A Jobbik országos elnöksége nevében köszönöm aktivistáink áldozatos gyűjtőmunkáját, illetve szimpatizánsaink bizalmát, hogy ilyen tömeges mennyiségű ajánlószelvénnyel segítették indulásunkat a választáson."

Egy hét alatt 100.000 cédula.

Nyári Mikulás 2009.04.20. 14:33:22

@VayMárton:
Miért olyan nehéz azt mondani, hogy bocsánat, ez hiba volt (vö: "elkúrtuk"), levesszük, holnapra jobb lesz....

Nyári Mikulás 2009.04.20. 14:34:14

...még: érted haragszom és nem ellened...

cowboy001 2009.04.20. 15:43:26

na jó, de a Jobbik nem októberben bújt ki a napfényre ám! meg azért az semmiképp nem fair, hogy az alantas ösztönökre játszik rá egy párt, a cigánybűnözés mantrájával (tudom, hogy reálpolitikában ez nem para, de ezért csatlakoztam egy Lehet Más a Politika nevű párthoz...)
szóval: ha 100.000, hát százezer, de az idő nekünk dolgozik. csak a vezetőségnek kéne már befejezni ezt a végítélet-hangnemet, hogy ha nem lesz meg a 20.000, akkor mindennek vége,mert nem lesz vége semminek.

boldogember 2009.04.20. 15:46:45

@Nyári Mikulás:
gondolom azért, mert egy csomó embernek meg tetszik.
A youtube-os kommentek is azt támasztjkák alá, hogy több embernek tetszik, mint ahánynak nem.
És ha a kampánycsapat jónak találta, de pár elszánt kommentelő véleménye alapján mindig újra kellene értékelni a döntésüket, akkor olyanok lennének mint a szélkakas.

hulyeinformatikus 2009.04.20. 16:22:33

@boldogember: Épp az a legnagyobb baj az egészben, hogy a kampánycsapatnak tetszik.

@cowboy001: Nem volt célom összevetni a két pártot, mindenesetre szép teljesítmény a Jobbik részéről.

Megint a vezetőség felelőssége, hogy ilyen állapotban indították a pártot az EU választásra.
Nem tragédia, ha nem sikerül összegyűjteni, de a konzekvenciákat le kell szűrni belőle.

hunor76 2009.04.20. 16:54:08

@hulyeinformatikus: tévedés, a februári közgyűlés döntött úgy, hogy párttá alakulunk és elindulunk. mindezt azután, hogy fölmértük a várható támogatottságunkat.

ha annak az energiának, amit itt csúsztatásokba és a vezetőség fúrásába fektetsz, csak a felét a cédulagyűjtésre fordítanád, talán már rég meglenne a 20.000.

szerintem is voltak már sikeresebb kampányeszközeink mint a fenti videó, de akkor sem ennek a tárgyalásával meg mindenféle konzekvenciákról való papolással kéne most tölteni az időt.

ha meglesz a 20.000 (és sztem tuti meglesz), akkor sikeres volt a kampánystáb meg a stratégiája és mindenki örülni fog, ha meg nem lesz, akkor úgyis hazaküldjük őket, mert nem lesz kampány… iyen eccerű.

mégegyszer, utoljára (és ezt lehet moderációs policy-nak is venni): ez a blog arra van, hogy az aktivistákat _lelkesítse_ ill. segítse. aki a párt működésével kapcsolatosan akar vitázna, az használja az erre létrehozott fórumokat.

svaleria 2009.04.20. 18:29:14

@párka: "Mondjuk mi lenne, ha a kampánystáb felhívná a szimplakörösöket, meg a párttagokat a megadott telefonjukon, hogy hogy is állnak a gyűjtéssel?"

Mi lenne, ha inkább a tagok jeleznék annak az egy embernek akinek kell, pl területi koordinátor, meg az ep@-ra ahogy kérték?
Szerintem aki se bút se bát se ukkot mukkot fukkot nem mond, nem jelez vissza, az nem aktivista, az csak egy név. Csak nem tudok rájönni, minek?
Lehet mondani, hogy 3 cetlit tud és ennyi, de akkor is jelezze.
Akiben ennyi aprócskaság nincs meg az miért van fent szimplán pl? kik ők? Kémek? Kerékkötők? :>

Pentvalley 2009.04.20. 19:20:15

@hulyeinformatikus: Nem elvitatva a Jobbiktól az érdemet, hogy először adta le a szükséges számú cetliket, azért az OVI közlemény érdekes már ami a 100k-t illeti:

"Nyilvántartásba vette az első listát a június 7-ei európai parlamenti (EP) választásra az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfőn; a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáján 24 jelölt van. (...) A Jobbik múlt pénteken adta le a 22.030 darab ajánlószelvényt - közölte az ülésen Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője. Az OVI ellenőrizte az ajánlásokat, és úgy találta, hogy 92 formai hibás volt."

Nekünk is menni fog! Hajrá LMP!!!

párka 2009.04.20. 20:08:48

@svaleria: olvass el még egyszer! A telefonhívás aktivizáló hatásáról beszélek, nem információszerzésről.

sanc 2009.04.20. 22:33:29

részemről, a tranzitban leadott 13 db után, két darabot, vehettek TUTIHOGYFIX-nek.
Itt figyelnek mellettem az asztalon.
De csak szerdán tudom vinni az Andrássyba.
Addig, remélem, összejön még az a pár darab, amire erősen számítok!
No!
Húzzunk bele.

hajnalpor 2009.04.21. 10:51:12

EL A KEZEKKEL A CRITICAL MASSTÓL! Eddig még szimpik voltatok valamennyire, ezután hiteltelenek vagytok. Megundorodtam, csalódtam, cetli megy a szelektív hulladékba. Uff.

hajnalpor 2009.04.21. 12:48:33

@hunor76: criticalmass.hu/blogbejegyzes/20090420/cm-es-politika

Egyébként a videoban is benne van a rátelepedési szándék. Az eredmény a fenti linken.

Srácok, ezt most nem kicsit, nagyon.

hunor76 2009.04.21. 13:57:50

@hajnalpor: olvastam. attól, hogy ott is ezt írja valaki még nem lesz jogosabb a vádaskodás. a videóból szerinted milyen "rátelepedés" jön le? felhívtuk azoknak a figyelmét, akik már _eddig is_ nekünk gyűjtötték a cetliket, hogy amennyiben részt vesznek a CM-en, aznap _is_ leadhatják a gyűjteményüket a szokásos utcai gyűjtőpontjainkon. Ebben mi a rátelepedés?

Ha emiatt döntesz úgy, hogy inkább a status quo-t támogatod, akkor hajrá, de mit mondjak, ez egy fura politikai felfogásra vall. Csak akkor nem értem, hogy minek veszel részt egy politikai megmozduláson, ha utána meg rúgsz egyet az egyetlen olyan erőbe, ami a megmozdulás követeléseit hangsúlyozottan felvállalja.

De hát persze mindenki ízlése szerint…

sanc 2009.04.21. 14:12:53

Nem nagyon értem, mi itt a fő probléma, hisz én gyalog járok dolgozni és tömegközlekedéssel, ha a szükség úgy hozza.
Ha nem lett volna az LMP és nem hívja fel a figyelmemet a CM demonstrációra, azt sem tudtam volna, hogy vonulnak.
Oda se bagóznék rájuk, hisz nem érintenek a problémáik és a kiszolgáltatott helyzetük.
Valamint a céljaikra sem figyeltem volna fel.
Szerintem, ha kicsit toleránsabban viselkednétek egymással (is), előrébb juthatnátok, de ha kaksi-dobálást szeretnétek kezdeményezni, felhívnám a figyelmeteket arra, hogy magatok is büdösek lesztek a felmarkolt végtermék által.
Jelzem, két barátom is bringás és felháborodással figyelem az őket ért atrocitásokat.
És rühellem az autósokat (tisztelet a kivételnek). :)
Összefoglalva a sok felesleges dumát, amit itt előadtam, ha alkalmad van arra, hogy figyelmeztess valakit a hibájára, FIGYELMEZTESD!
Kérdőre vonást pedig, mondjuk kezdhetnétek a HonDonokon, akik hatalmat gyakorolnak felettünk. :(
SZERINTÜK.

Csabagyöngye · http://lehetmas.hu/176 2009.04.21. 18:44:54

1. valóban nem ez az egyetlen videó a youtube-n, egy a sok közül. De ahogy korábban már mondták az első benyomás-jelenséget, így szerintem is kiemelten vigyázni kell rá, h egy új formáció mivel jelenik meg. Mert (hisz ezért dolgozunk) egyre több ember keres ránk a neten, vagy csak akad belénk. Nekik meghatározó LEHET ez a videó. Persze látjuk, hogy valakinek bejön, valakinek nagyon nem. Egyben megegyezhet a két "tábor": nem ilyennek képzeljük álmaink lmp-s kampányvideóját, erősen megosztja az embereket. Én amiatt venném lesz. Volt is, lesz is jobb.

2. Ugyanakkor látnunk kell a másik oldal helyzetét is: naponta kapnak 20 beszólást a videóval kapcsolatban, ennek fele pozitív, másik negatívan ítéli meg. Mi ilyenkor a megfelelő döntési kritérium? VÁrjunk meg mondjuk 100 negatív hozzászólást? Vagy ha a választmányból szólnak, akkor szedjük le? Ez nem könnyű választás, mert érzékeny az egyensúly a "nem ugrálhatunk a kommentelők kénye-kedve szerint" és a "hallgatunk a szimpatizánsaikra" közt...

Én kockázatkerülők lennék a kampánycsapat helyében, és leszedném, mert a videó hiányából fakadó veszteség kisebb, mint a fent hagyásból fakadó nyereség. Legalábbis érzésem szerint.

Improver 2009.04.21. 20:56:26

Meg tudnátok mondani hogy mi a határidő a gyűjtésre? Hoznék párat, ismerősök pozitívan állnak hozzá, csak nyúzni kéne őket, hogy írják már meg :)

Little scallywag (törölt) 2009.04.21. 22:38:56

@Improver: Majus 8, de ez a legvegso, inkabb hamarabb hozzak, nehogy kicsusszanak a hataridobol.

[eon] · http://szazhetvenhat.blog.hu 2009.04.21. 22:40:30

@Improver: MÁJUS 8. - De ez a legvégső határidő! Másnap már nem fogadnak el szelvényt sehol, bezár a bazár...

Wahun 2009.04.21. 23:12:58

@Csabagyöngye: "Ez nem könnyű választás, mert érzékeny az egyensúly a "nem ugrálhatunk a kommentelők kénye-kedve szerint" és a "hallgatunk a szimpatizánsaikra" közt..."

Mivel a szimpatizánsok száma a nullához konvergál (de minimum egy nagyságrenddel kisebb a szükségesnél) talán tényleg bölcsebb lenne a piaci visszajelzésekre hallgatni. Az ilyen videók biztosan nagyon tetszenek azoknak akik szerepelnek bennük, meg a közvetlen haverjaiknak de egy kívülálló számára ellenszenves de legalábbis érdektelen-értelmetlen. Kicsit ki kéne mozdulni a belterjes hippi szubkultúrából és a társadalom többségének a szemszögéből nézni az elempét és akkor kiderülne, hogy bizony nem kicsit ciki az ami folyik.

sanc 2009.04.21. 23:25:37

@[eon]:
Azt hiszem, május 8.-án, már késő.
Ha jól tudom, az a határidő a hivatalos szervekhez való eljuttatás időpontja.
Marciék így mondták a Tranzitban, amikor odavittem egy adagot, az általam gyűjtöttekből.

pirxx 2009.04.22. 07:57:58

@Csabagyöngye: Ennek a videónak nem lett volna szabad kierülnie, nem a levételen kéne most vitázgatni. De ha már ott van, próbáljuk elfelejteni! Ha most levennék, azonnal beindulna
'titkos lmp-s video' karrierje, ami még többet ártana. Bakik voltak is, lesznek is, attól tartok nem ez volt a legnagyobb, próbáljunk meg nevetni rajta.

Mondjuk az elejére ki lehetne tenni egy 'vigyázat, sokkoló képsorok!' figyelmeztetést. :)

@improver: én mindenkinek május 1-et mondok. biztos ami biztos.

hulyeinformatikus 2009.04.22. 08:38:34

@hunor76: Ennyi? Egy szánalmas magyarázkodásra tellett?!
Mintha Szjjártót vagy Nyakót hallanám.
A legkevesebb, hogy bocsánatot kellene kérnetek.

(a kommentekből - aminek a többségében porig alázzák az LMP-t - kiderül, hogy előtte és utána nem ott kampányoltatok, ahol a CM alatt, ha ez valóban igaz, akkor még a magyarázat is hazug..)

hulyeinformatikus 2009.04.22. 08:44:12

@sanc: Csak a pesti CM-en vagy 20.000 vettek részt, az LMP-nek összesen nincs 2.000 (de szerintem még 500 sincs) mozdítható szimpatizánsa.

Jövőre a CM szervezőinek be kell engedniük a többi pártot kampányolni, ha ezt idén megtették az LMP-vel.
Két év múlva pedig senki nem fog kimenni egy pártrendezvényre.

pirxx 2009.04.22. 10:16:37

@hulyeinformatikus: meg lehetne próbálni, nem rögtön anyázni, és összeesküvés elméleteket gyártani a cm lenyúlásáról. Jösz itt nyakóékkal, mit vársz, valaki navrasicsozzon már és akkor egymásnak lehet ugrani végre??? Nézd meg a cm blogot, pont az a hangnem, az a hozzáállás amit 20év alatt felvett mindenki.
lmp-től is humanistáktól is elismerték hibáztak, nem gondolták, nem fogják mégegyszer elszúrni. Normális ember ilyenkor azt mondja, ok, megjegyeztük, de vigyázzatok,figyelünk rátok. Viszont törénetesen ugyanazok a céljaink, fogjunk össze, hátha együtt többet is el lehet érni annál, hogy évente kétszer meglengetjük a bicajunk.
Különben hízelgő, hogy néhányan azt gondoljátok ennyire profi az lmp-s vezetés, de én egyre biztosabb vagyok benne, hogy ennyire amatőr. :)
Jó értelemben.

hulyeinformatikus 2009.04.22. 10:58:11

@pirxx: Sehol nem ismerték el, hogy hibáztak.
A cél pedig soha nem szentesíti az eszközt...

Wahun 2009.04.22. 12:09:02

@pirxx: "Különben hízelgő, hogy néhányan azt gondoljátok ennyire profi az lmp-s vezetés, de én egyre biztosabb vagyok benne, hogy ennyire amatőr. :)"

És szerinted az szolgálja az ország érdekét ha az ennyire amatőröket beemeljük a hatalomba, hogy ott aztán a mentelmi jog és a páncélozott audi védelmében immár kontroll nélkül ámokfuthassanak?

A szakértelem nélküli világmegváltó küldetéstudat ugyanolyan veszélyes mint a nettó rosszindulat. lásd: " a pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve"

pirxx 2009.04.22. 12:12:52

@hulyeinformatikus:

Várady Tibor/hp elnök: ...sajnálom ami történt, és ha most lenne vasárnap a CM, akkor egyértelműen amellett lennék, hogy nagy ívben kerüljük el, a szórólapjainkkal. ...

VM/lmp:... Ha tudjuk előre, h ennyire kiakasztunk embereket, akkor valószínűleg erőt veszünk magunkon, és aznap átpakolunk bringamentes területre, és valószínűleg Küküék sem mondják, h csináljuk. ... Hiba volt, sok szempontból, ha másképp nem politikai hiba :-)
Sajnálom, h ilyen dühödt indulatok szabadultak el.


Szerinted?

pirxx 2009.04.22. 12:42:12

@Wahun: Pont a lényeget nem idézed tőlem: "Jó értelemben." (amatőr)
Azért mert nem a megszokott kliséket használják, nem valmelyik nagy reklámcéggel adatják el magukat, még nem mondhatod hogy szakértelem nélküli. Neked nem rokoszenves, többeknek az.
De ahogy eljutsz néhány pr malőrtől, a páncélozott audis ámokfutásig azt azért olvasd újra. :)

hunor76 2009.04.22. 15:16:04

@hulyeinformatikus: Ha nem haragszol, erre a szintre én nem megyek le. Nem vagyok az LMP szóvivője, ezért ha akarnék se tudnék a párt nevében bocsánatot kérni. Csupán a saját véleményemet mondtam el.

Én személy szerint sporttal (pl. biciklizés ;-) ) szoktam levezetni fölösleges energiámat. Neked is tudom ajánlani, sokkal egészségesebb mint a kommentekben való hőzöngés.

sanc 2009.04.23. 14:02:42

@pirxx: Érdekes, hogy én rögtön megértettem, mennyire jóindulatúan emlegetted az amatörizmust az írásodban.
Magára vessen, aki minden szó mögött a rejtett értelmet keresi.
Nem kell.
Segíteni egymásnak!
Ez kéne, de nagyon!!!!!
És nem felülni a rosszindulatból merítkező provokációknak.
Azt hiszem, ha azt a mondást vennénk alapul, hogy : Amilyen az adjon isten ... mindenki jól járna!
És egy másik mondás : Ma neklem, holnap Neked.
Ez arra utal, hogy ma én szorulok a segítségedre, de lehet, holnap Te fogsz az enyémre.
Viselkedjünk egymással emberiesebben no! :)
HAJ-RÁF bringások, csak így tovább LMP+HP barátok és aktivisták.

sanc 2009.04.23. 14:09:55

@hulyeinformatikus:
Vágom, miről beszélsz, de ...
Szerinted én egy cseppet is oda fogok figyelni a CM törekvéseire, ha úgy érzem, csak ellenségeskedik, kötözködik, kisajátít és hasonlók?
Cseppet sem!
Én chipázom a brinyiglis népeket, mert tudom, mennyire számkivetettek a törekvéseiket pedig le se kaksizzák.
Az autósok, saját maguknak okozott összes problémájuk miatt érzett frusztráltságukat, a bringásokon és a gyalogosokon töltik ki.
Elszomorító, hogy mennyire úgy gondolják, a "dobozukban" sérthetetlenek.
És roppant nevetséges, amikor kirúgják maguk alól a járművet, mennyire gylogosok lesznek hirtelen és két pofára követelik azokat a jogokat, amit egy perce még átkozódva tapostak két lábbal.
NO!
Többet egy szót sem erről.
HAJ-RÁF
És nevetséges

sanc 2009.04.23. 19:06:23

Az "És nevetséges" már nem oda valósi! :) Csqak nem vettem észre, hogy beszúrtam már és elkezdtem a mondatot újra, a "És roppant nevetséges"-sel