HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Egy módszer, egy tanulság, két levélből lehalászva

2009.04.15. 00:04 VayMárton

Nem tudom, kinek hogy könnyebb, de leírok egy ötletet, bár lehet, hogy így van eleve, de azért leírom. Ha pl. mindenki kitűz magának x darabot, hogy addig hajt, amíg az meg nem lesz, addig az lesz az első, és ha több lesz, az csak jó, akkor van egy konkrét irány, és így jobban felpörög az ember.
Én azt tervezem, hogy 85-öt mindenképp szeretnék összeszedni. Most 63 érvényesnél tartok + kb 10 ígéret,  (7-ről kiderült, hogy el lett rontva), szóval nemsokára meglesz. Szeretnék többet is a 85-től, de lassan majd a vizsgákra is el kell kezdenem tanulni, nagyon durvák lesznek, de addig nem, amíg legalább 85 nem lesz, aztán ha még tudok, gyűjtök. Nekem ez a könnyebb módszer, most terveztem el, gondoltam, megosztom, hátha másnak is könnyebb így:)
folyt:

Most jut eszembe, hogy az elrontott 7 helyett gyűjtök még 7-et a 85-ön kívül. Az én hibám volt: csak a HP volt ráírva, és ahelyett, hogy megkérdeztem volna valakit, hogy mi a teendő vagy visszavittem volna az illetőknek kiegészíteni, ráírtam én, hogy LMP, és mivel ezeken a pártok teljes nevei vannak kiírva, nagyon látszik, hogy 2 különböző ember írta. Utána kérdeztem meg Csucsut, eszembe jutott, hogy lehet, hogy baj, és tényleg az. Aztán már részletesen megkérdeztem, hogy mit szabad és mit nem, a legtöbbnél én írtam rá mindkét párt nevét, mondták is, hogy töltsem ki én, rövidítve írtam, és ugyanaz az írás, így ezek jók. Szóval akkor 92 körülig nem kéne megállnom,  remélem, sikerül.

peace:)

 

 

11 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopiás Attila Steve 2009.04.15. 14:41:00

Félreérthető lehet egy dolog, én meg konkrétan ismerem a hölgyet, hisz az Ifjú Humanistákat erősíti, szóval kiegészíteném.

"Aztán már részletesen megkérdeztem, hogy mit szabad és mit nem, a legtöbbnél én írtam rá mindkét párt nevét, mondták is, hogy töltsem ki én, rövidítve írtam, és ugyanaz az írás, így ezek jók."

Itt ugye két megoldás van:
- odaadja aláírva, adatokkal, pártnév nélkül, akár mondjuk az egész családét. Te pedig ráírod később a pártneveket: EZ TILOS. Ez nem jó, nem törvényes, hiszen nincs ott az ajánló, bármit ráírhatnál a cédulájára.
- odaadja konkrétan az az ember, akié a cédula és te az orra előtt kitöltöd a pártneveket, ő meg leellenőrzi. Ez így oké, mert látta, mert a gyakorlatban ő csak akkor adja oda, amikor leellenőrizte és megfelelőnek találta.
Na, a fenti leírásban az utóbbiról van szó. :+)

realcarlos 2009.04.15. 17:13:33

Nagyon (nagyon-nagyon) nem posthoz illő, de szerintem én szereztem be az egyik legidősebb támogató kopogtatóját... Az idős néni 1925-ben született a személyi száma alapján. Veszprémben, a szerszámbolt gyűjtődobozában várja a cédula sorsa alakulását :)

Sok sikert LMP+HP!

svaleria 2009.04.15. 18:26:56

Ma 5 nyugdíjast kérdeztem, kapásból mindegyik bement érte.
Valamint komplett család adta oda vagy 4. Én mindig rákérdezek, hogy megmarad-e a családi béke, ha nem egy felé adják. Egy kicsit ennek egy kicsit annak, olyanok is vannak. A harmóniára törekvés a lényeg, hogy lássak, mi az országot nem megosztani akarjuk hanem összefogni.
Ez nagyon fontos szerintem. Uszítástól, fikázástól mindenki óvnék hisz ebből van elegük az embereknek, és nem tudhatod melyik párt szimpatizánsa volt eddig...

BrianBrian 2009.04.15. 23:56:55

@realcarlos: Csak reszkess a kor-rekordodért, Vera néni már megígérte, az iWiW-klubunkban (!) is bent van, tehát elkötelezett és ő mindjárt kilencven éves lesz :-)!!!

ISTi 2009.04.16. 09:08:02

Tudom, hogy nem verseny (legfeljebb a darabszámot tekintve ;), de a szembe szomszéd nénim 18-as születésű, és azon felül, hogy még mindig ő termeli a legfinomabb mézet a környéken, a cetlijét is nekünk adta :)

naavii 2009.04.17. 10:59:28

Helló!
Most, mikor ezeket a sorokat írom, 3907 db szerepel a blog fejlécében és megy a para, hogy kevés lesz.

Hát, eddig tényleg nem sok, de én itt (Nógrádban) úgy tapasztalom, hogy marha sok cédula van még kint, úgyhogy csak nem csüggedni!

Komolyan, még a biztos pártválasztó ismerősöket is megkerestem, kvázi coming out jelleggel, hogy hagy lássák, nem csinálok titkot belőle, az LMP-nek gyűjtök. Meglepően sokan őrizgették még mindig a cédulájukat.

cowboy001 2009.04.17. 11:19:53

Nekem is kinn van még az ígéretek zöme, remélem, meglesznek még akkorra is, mikor telefonálni fogok azoknak, akik még nem válaszoltak.
Egyébként meglepően sokan vannak kiéhezve az elitváltásra, lehet, hogy jogos a para, hogy nem lesz meg a 20.000, de már csak a hírverés('coming out'), amit mindannyian csaptunk az ismerősi körben, már majdnem önmagában megérte, hiszen nekem például lesz egy szimpatizánsi listám, akiket kereshetek ezután.
Sőt, leendő aktivisták is horogra akadtak most.
Fontos lenne indulni az EP-n, ez igaz.
De az is igaz, hogy most sokan dolgozunk keményen, és az is tudvalevő, hogy a kemény munkának mindig meglesz a gyümölcse.

Little scallywag (törölt) 2009.04.17. 12:22:04

@cowboy001: kedves cowboy001, gyakorlatilag leirtad az en velemenyemet, en is azt gondolom, hogy a kemeny munkanak mindig van gyumolcse.
Vannak kozos problemaink es mi felvallaltuk a felelosseget, hogy megoldjuk oket. Ha feladjuk, attol meg a problemak fenn fognak allni, sot. Kemenyen kell hajtani, hogy minel beljebb legyunk es minden cetlivel, minden uj szimpatizanssal beljebb vagyunk.
Az embereknek meg nem volt ideje mindezt befogadni, sokan ujjongva hallgattak tolem, hogy milyen lelkesen dolgozunk es hiszunk, de ok mind most hallottak az LMP-rol eloszor. Talan meg nem tudjak, hogy mennyire kellunk nekik :)
En igaz nem vagyok tag, csak szimpatizans, de azert merek kettes szam elso szemelyt hasznalni, mert mindig erre vartam, hogy ez elkezdodjon.
Amugy nekem is sok az igeretesem, ok ugy vannak vele, hogy raernek...foleg a hetvegere mondtak, hogy jonnek.

John Milton 2009.04.17. 22:40:22

Üzenem azoknak, akik ígérvényeket kaptak, gyűjtöttek! A fele sem jön be, ha Te nem mész el érte! Tudom, mindenki azt hiszi az ő barátai nem olyanok, neki tuti odaadják, elhozzák. Csalódás lesz belőle, de cédula nem! Ez nem a barátokról szól, ez az emberi természetről.
Én a pártvezetés helyébe összegyűjteném az ígéretek listáját és az aktivistákkal azokat járnám végig. Én azt hallottam 10.000 felett van az ígérvények száma!

svaleria 2009.04.18. 08:42:32

Igen. Az ígéret az kevés.
Egy nagyon kedves óvónéni megígérte tutira. Másnap meg azt mondja, képzeld el, ilyen még sosem történt, a férjem oda adta másnak az egész családét még gyerekekét is...

Valamint ígéretért is előfordulhat, hogy háromszor megy el az ember mire meg is lesz a cetli, meg alá is lesz írva, meg otthon is lesznek épp. Ezt nem szabad utolsó napokra hagyni.

A coming outról dumáltam már akkor is mikor azt mondták páran, hogy csak fantazmagória kell csak elképzelés ki adná oda. Vazze, ha nem beszél róla az ember, akkor hogy számítson rá, hogy terjed a hír? :)

Még mindig hiszem, hogy az ingyenes eleven szó többet ér a fizetett kampánynál, sőt telefonnál is.

Valamint újabb tapasztalataim:

Volt olyan, aki azt mondta, nem szóltál, honnan tudtam volna hogy te is szeded, és olyan is volt, aki azt mondta, nagyon is érdekli a dolog bár cetlit már oda adták másnak.
Ma rám kérdezett egy illető, akivel 3 hónapja nem beszéltem a dologról, hogy kell-e az, amiről akkor szó volt. Én azért nem szólítottam most meg, mert ez nem illendő boltban, nyilvánosság előtt szerintem, hisz személyes dolog, ki kire voksol.
Megkérdeztem majdnem teljesen idegent aki épp kocsijába szált volna be
-Odadnád cetlid egy környezetvédő új pártnak?
-Ki védi itt a környezet szerinted?
-Én, meg te is védhetnéd.

Szóval tapasztalataim szerint tényleg Ránk Vár az Ország.
Ha most nem jön be az embereknek egy
ÚJ
Demokratikus
Középneb menő
Környezettudatos dolog
akkor soha.

John Milton 2009.04.18. 11:16:21

@svaleria: Teljesen egyetértek! A munka nehezebb része az, amikor az ígéretekből valóságot kell csinálni! Csak sokan erre nem számítanak. Azt hiszik az illető odaígérte akkor majd biztos napokig, hetekig csak arra vár, hogy menjünk a céduláért. Ezeknek az embereknek a nagy része semmilyen motivációval nem rendelkezik a párt sikerét illetően, tehát nem is olyan fontos neki a valóságban. A cetlit ki fogják dobni, oda adják másnak stb.