HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

 • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
 • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
 • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
 • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
 • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Miért szokás nekünk cédulát adni?

2009.04.14. 20:30 VayMárton

 

 
Jönnek befelé szép számmal az ajánlószelvények azoktól, akik szeretnék, ha elindulnánk az EP-választáson, hogy legyen kire szavazniuk. Az alábbiakban azonban azt próbálom rekonstruálni, hogy tapasztalataim szerint milyen indokokkal szoktak nekünk ajánlószelvényt adni azok is, akik különben nem tervezik, hogy az LMP+HP szövetségre szavazzanak. Számos ellentmondás van a különböző indokokban, de hát számos embertől hallottam őket. Az érvek nem tükrözik az LMP munkatársainak, aktivistáinak véleményét.
 
Fideszesek:
 • Egy markánsan környezetvédő, zöld pártra akkor is szükség van, ha különben hajrá fidesz.
 • Jó, jó, hogy győzzön a Fidesz, de azért kétharmad azért túlzás lenne, annyira nem lehet Orbánban sem bízni. A Jobbikkal ne koalíciózzunk, mert abból csak baj lesz, inkább legyen benn az LMP a parlamentben.
 • A nemzetiek úgyis összeszedik az induláshoz szükséges cédulákat, ezért nekik adni nem sok teteje van, de kis zöld emberkéknél nagyon jól jöhet. Egy kis zöld nem árt a buliba.
 • „Az unokáim! Rájuk senki nem gondol! Valami nekik is maradjon, ami szép és egészséges!”
 • Oké, hogy az LMP egy gyanús, libsi bagázs, de a fő cél az SZDSZ elsüllyesztése, és ezért fontos, hogy el tudjon venni tőlük szavazókat.
 • A Fidesznek már egymillió cédulája van.
 SZDSZ-es:
 • A szadinak már mindegy.
 • Töltsön a parlamenten kívül az SZDSZ egy ciklust, akkor módjukban áll majd megszabadulni a maffiózóiktól, márpedig a négy év diétához az LMP tudja hozzásegíteni Fodorékat.
 • Az SZDSZ-szavazók úgyis leszavaznak a pártjukra, bárhogy sírnak is két választás között, következésképpen az LMP nem veszélyezteti őket, így nem baj, ha mi is szerencsét próbálunk.
 • „Az unokáim! Rájuk senki nem gondol! Valami nekik is maradjon, ami szép és egészséges!”
 • Oké, hogy az LMP egy gyanús Orbán-projekt, de olyan aranyos kutyánk van.
MSZP-s
(Na ez egy érdekes kérdés. A szoci szavazók nem árulják el, hogy ők a szocikra szavaznak, most, hogy tönkretették az országot, nagyon bölcsen hallgatnak részességükről. Ezért beazonosításuk közel sem biztos.)
 • Az MSZP-nek már mindegy.
 • Induljunk csak a szavazáson, gyengítjük a Fideszt.
 • Induljunk csak a szavazáson, gyengítjük az SZDSZ-t.
 • Induljunk csak a szavazáson, gyengítjük az MDF-t.
 • Ők úgyis összeszedik az induláshoz szükséges cédulákat, ezért nekik adni nem sok teteje van, de nálunk nagyon jól jöhet. Egy kis zöld nem árt a buliba.
 • „Az unokáim! Rájuk senki nem gondol! Valami nekik is maradjon, ami szép és egészséges!
 • Oké, hogy az LMP egy gyanús Orbán-projekt, de legalább nem a jobbikkal kell majd koalíciót kötnie Orbánnak.
Jobbikos:
 • Az LMP is elitváltást akar, még ha kicsit puhák is.
 • „Az unokáim! Rájuk senki nem gondol! Valami nekik is maradjon, ami szép és egészséges!”
 • Mi úgyis összeszedjük, segítsünk egy kicsit a feltörekvő kollégáknak.
 • Ezek se loptak még, rájuk nem haragszunk.
 • Oké, hogy az LMP egy gyanús globálcionista összeesküvés, de legalább kiesik miattuk az SZDSZ.
 • A Jobbiknak már százezer cédulája van.
Munkáspárti, Zöld baloldali, stb.
 • A szélsőbalos dolgok tök esélytelenek az indulásra is.
 • Ha véletlenül kapnak a Fidesztől egy húszezres szeretetcsomagot, akkor megy a szavazat a vörösökre, de mivel ez valószínűtlen, adjuk inkább az LMP-seknek. TGM is megmondta, mi vagyunk a kedvenc vetélytársaik. Maguk sem gondolják komolyan, hogy el tudnak indulni. 
MDF-es:
Ilyet nem találtam. Valószínűleg az a három van, akik a plakátokon szerepelnek: a bajuszos, a dávidibolya meg a stréber hökös fejű.
 
Használati utasítás a fentiekhez:
Irreleváns, hogy én/mi/bárki melyikről mit gondol. Ezt a csokrot, amit a gyakorlati tapasztalatok alapján állítottam össze, azért tesszük közzé, hogy a más pártokra szavazó érdeklődőket megihlesse.

 

20 komment · 1 trackback

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsefi 2009.04.15. 11:42:53

+ "a fidesznek, mszp-nek úgyis meglesz a szükséges ajánlásszám, ezért nyugodtan odaadhatom az LMP-nek, hogy legalább indulni tudjanak", én ilyennel találkoztam :)

Pentvalley 2009.04.16. 15:44:27

Én még a két nagy párt tagságát is megemlítem.
A FIDESZ tagsága 2007-ben 38762 volt, az MSZP-re egzakt adatot nem találtam, de szerintem ők is jócskán 20 ezer fölött vannak. Ezért már akkor is indulhatnának, ha csak a tagok adnák a kc-iket. Ergo, minden további cetli általuk történő begyűjtése csak arra jó, hogy mások ne kaphassanak esélyt. Na, ez az érv is működött már néhányszor. :-)

hulyeinformatikus 2009.04.17. 14:01:11

@Pentvalley: Az a gond, hogy az LMP-nek még ez is alig sikerült: 2.803 pénzel is támogató szimpatizáns után a 3907 cédula borzasztó (hozzá kell gyorsan tenni, hogy BUDAPESTEN NAGYON NEM MŰKÖDIK VALAMI, egy 2 milliós fővárosban a 10.000 sem egy túl ambiciózus cél, de a 3.000 körüli pedig egyenesen katasztrófa).

Továbbra is gond:

- Nincsenek átütő üzenetek sehol (molinó, honlap, kiadványok),
- Nincsenek arcok mögötte (nézzetek rá a Fidesz kampány honlapjára: vannak fent színes-szagos videók a jelöltekről, ezt Mi miért nem tudtuk megcsinálni?!),
- Nincsenek normális, legalább minimális információt adó kiadványok: az emberek 99.99%-a: LMP az meg mi a ...?!
(a harmonikás füzet jó volt, nem is kaptunk belőle többet olyan 10 db.-nál, pedig felajánlottam, hogy saját költségemen nyomok, ha megkapom elektronikusan)
- Hiányzik a kreativitás, koncepció, csak ötletelés van: nem a kutyasétálgatós szomszéd nénitől kapott kopogtatóról kellene irni, hanem megmutatni az embereket érdeklő témákba megmutatni, hogy LMP valóban alternatíva.
Erre írtam egy széles körű érdeklődést kiváltható környezetvédő honlapot (háztartási praktikáktól egészen a Zöld Élénkítésig), ami mögött persze az LMP állna.
- Nagyon kevés az aktivista, ez egyrészt betudható az ismeretlenségnek, másrészt a fentieknek, harmadrészt a tagság bővítésére tett korlátozásoknak.
- Azokból az ígéretekből, ahol az érdeklődő behozná a kopogtatót semmi nem lesz - fel kell írni az elérhetőségét, térképre fel tenni és kimenni érte.

Ha valós a szám, lassan nyilvánvaló kell válnia (vágyálom, hogy itt személyenként 50-et össze fogunk tudni még gyűjteni), hogy az LMP nem fog tudni elindulni a választáson.
Lehet töprengeni a hogyan továbbon..

cowboy001 2009.04.17. 17:05:56

@hulyeinformatikus: remek, újra találkozunk. állásinterjúra is úgy szoktál menni, hogy 'áá, úgyse sikerül'??
Az, hogy sikerül, vagy nem, május 8.-án fog kiderülni.
Most még tán korai erről beszélni. Főleg, hogy duma helyett kopogtatni kéne (pl Neked is).
Nekem nem vágyálom az 50, mert én teszek is érte, 23 zsebben, és tizenakárhány vár rám jövő héten, aztán a telefonálós kör. Tojok a defetista szövegekre.
Tényleg, Te mennyit gyűjtöttél?

John Milton 2009.04.17. 20:36:51

@cowboy001: De miért zsebben? Miért nincs aki a pártból begyűjtse tőled? Lehet, már rég túl vagyunk a felén, de mindenki őrizgeti a szelvényeket. Én a kampányközpontban adtam le a céduláimat. Azt hittem nem álmodom. Egy magyarul alig beszélő úriember várt ott. Minden tiszteletem az övé, hogy vállalta, de nem neki kellene! A központ előtt semmi figyelemfelhívó, hogy hé, marha idehozd! A cédulák halomban, egy normál esetben cukorkát kínáló üvegben. Ha az aznapi gyűjtés, akkor remek, de ha nem, akkor mit kerestek ott?? A páncélban lenne a helyük!

Vay M 2009.04.17. 21:09:39

@John Milton: Azért ha van rá egy mód, feltételezd a jobbat verziót: a napi gyűjtést is csak akkor hagyjuk elöl este, ha sovány volt a zsákmány.
Az angol srác pedig jó helyen van ott, aki magyarul beszél, az az utcákat járja, oda sima érdeklődők nem járnak, (és néhány turista, akik a bazilikát keresi) csak aktivisták leadni és szórólapot felvenni, ahhoz tökéletesen megfelel.

hulyeinformatikus 2009.04.17. 22:22:12

@cowboy001: "Főleg, hogy duma helyett kopogtatni kéne (pl Neked is)."

Talán sikerül megértened, hogy még egy szerencsétlen szóró anyag sincs, amit az érdeklődők kezébe nyomhatnék (eltekintve az egylapos bóvliktól).

John Milton 2009.04.17. 22:35:33

@Vay M: Én a jót feltételezem de néha a rosszat tapasztalom. De újra hangsúlyozom. Nem azért jelzem a problémáimat, hogy másokat bántsak hanem mert segíteni akarok! Eddig is ezt tettem! Azt pedig nem szeretném ha azok közé sorolnának akik útólag okoskodnak.

cowboy001 2009.04.18. 21:56:41

@hulyeinformatikus: mikor nem akarok csinálni valamit, és kifejtem, apám (kertészmérnök, eccerű ember, megfogja-aszt-csinája) enniyt mond: "ideológiát gyártsz, hogymiért ne kelljne dolgoznod"
Szerinted nekem van szóróanyagom?

@John Milton: azért zsebben, mert az egóm arra törekszik, hogy hőssé váljak: mikor mindenki azon sír, hogy csak 19.937 cetlink van, akkor felbukkanok ÉN 63 cetlivel :D
szóval én egyben szeretném leadni, mind a 100-at :P

irrelevant 2009.04.18. 23:32:12

A szóróanyagról: egyik ismerősöm tudni akarja, mi ez a párt, mielőtt ideadná a cetlit. Kérte, hogy egy lapon írjam le, és juttassam el hozzá a lényeget. Most ollózom össze a lehetmas.hu-ról, hogy mit kell tudni rólunk.

Segíts magadon...

Akit tényleg érdekel, az nem a szép, fényes, színes, szépen hajtogatott szórólapoktól fog hanyattesni, hanem a tartalomtól.

pirxx 2009.04.19. 08:04:19

@otvospeter: Így van, lehet hogy a szóróanyag nem az igazi és nem is elég, de az első 50 cédulához teljesen felesleges. Azt úgyis NEKED adják az ismerősök mert megbíznak benned. Különben a saját gyártás még jobb is lehet mint a mostani gyáriak, de ha kevésbbé vagy kreatív, a honlapon ott vannak a letölthető - kinyomtatható szóróanyagok. De nem ez fogja eldönteni, hanem hogy felemeld a telefont!

John Milton 2009.04.19. 10:45:07

Alakul ez!
Remélem, a párt tele van hősökkel, akik a vége előtt pár nappal beállítanak a sok ezer ajánlószelvénnyel. Abban pedig csak remélem, hogy ezek a hősök nem okoznak túl sok embernek infarktust vagy gyomorfekélyt! De nem akarok tréfálkozni. Teljesen egyetértek azokkal, akik azt vallják, nem a szóróanyagokon, plakáton múlik a dolog. Merem remélni, hogy a legtöbb embernek vannak olyan barátai, ismerősei, mint nekem, akiknek elég annyi, hogy én kérem a cédulájukat. ha én mondom azt, hogy ez jó dolog akkor elhiszik nekem. Most arról nem is teszek említést, hogy az iwiwen csak kevés embernek van száz alatt a bejelölt ismerőseinek a száma. Sokan laknak panelban, társasházban, ahol úgy 10-15 perc a lépcsőházon végigszaladni. Én inkább azt érzem a sültgalamb effektus erős. Millió a leadási pont és aztán mindenki azt várja majd helybe viszik neki a cédulát. Ez fordítva működik. El kell menni érte. A már beígértekért is. Ha valaki helybe hozza, ezer köszönet, de ez lesz a kevesebb.

hulyeinformatikus 2009.04.20. 08:39:41

@otvospeter: Akkor légyszíves beszélj Nekem a Humanista Pártról párt szót.
Merthogy gyakran előkerül - főleg a kitelepülések alkalmával, hogy kik ezek.
Ekkor próbálok nagy boci szemekkel hablatyolni valamit..

Ráéreztél, pont azért kevésbé sikeres az LMP, mert nincs az elittől jól elkülöníthető karaktere.
Üzenetek, amire felfigyel a választó, kreatív ötletek, amik érdeklik az embereket.
Kaptunk egy szép nagy molinót, amin a logo-n kívül alig olvashatóan csak a honlap címe (aminek a kezdőlapja egy aktivistáknak szóló tájékoztató..) szerepel.
Miért nincs valami ütős szöveg?
Mosolygó emberek, kiskutya, kisgyerek, kistehén...olyan, amire felfigyel a tömeg.
(nézd meg az szdsz plakátját: ha csak a párt nevét írnák ki, a normális többség oda sem figyelne, ehelyett egy nagy számot írta rá, ekkor már megnézik, mi is ez?)

Nincs megszervezve az országos gyűjtés..el kellene mondani a koordinátoroknak, hogy nem működik, ha csak szóbeli ígéreteket kapnak, mert nem viszik be az emberek a cetlit.
Fel kell írni az elérhetőségüket, egyeztetni és kimenni a cetlijért.

Az már rég gáz, ha az aktivistáknak kell a saját képük alapján bemutatni a pártot, ebből nem fog az emberek szemében egy egységes kép kialakulni.

A honlapon levő ismerkedős szövegek színvonala kb. debil zászlólengető környékén lebeg.

hulyeinformatikus 2009.04.20. 08:41:04

@John Milton: "Én inkább azt érzem a sültgalamb effektus erős. Millió a leadási pont és aztán mindenki azt várja majd helybe viszik neki a cédulát. Ez fordítva működik. El kell menni érte. A már beígértekért is. Ha valaki helybe hozza, ezer köszönet, de ez lesz a kevesebb."

Yes!

irrelevant 2009.04.20. 13:43:35

@hulyeinformatikus: Nem sokat tudnék neked mondani róluk, már többször is elhatároztam, hogy végigolvasom a honlapjukat (humanistapart.hu/) de eddig még nem jutott rá időm. A zászlólengető az elnökük, ennyi biztos :)

Javaslom, te is a honlapról tájékozódj.

hunor76 2009.04.20. 22:29:20

na, mostantól a jobbikosoknak azt is meg lehet említeni, hogy ők már úgyis nyilvántartásba vannak véve (nem is szólva az állítólagos 100.000 cetliről)

lmpslany · http://lmpdunakanyar.blog.hu 2009.04.22. 14:12:44

Nálunk van 30, és jóval több ígéret - de azt még össze kell szedni az ismerősöktől. Viszont nem érünk rá darabonként leadni... szóval nem kell feltétlenül kétségbeesni.
És a postaládánkba is dobtak be ismeretlenek - de azért ez csak 3 db volt az összesből.
Viszont a kezdőlapról vegyétek le azt a cédulát, lécciléccilécci! Mindenki idegbajt kap tőle, aki kíváncsi volna, mi is az az LMP. Komolyan.

davidkolbi 2009.04.25. 18:44:50

Helló!
Egy barátom szólított fel, hogy mindenképp küldjem el nektek a kopogtató cédulám. Előtte nem is hallottam az LMP-ről. Nah de nem fogom! El is mondom, hogy miért. Megnéztem Youtube-on a videókat, s ez nagyon szép dolog, hogy ismert és úgymond értékes embereket szedtek össze, elmondatni velük a mondanivalótokat. Ezzel kurva sok embert meg lehet győzni. Itt még én is hittem a dologban, de mondom előtte kicsit utánaolvasok, miről is van konkrétan szó. Erre várok már régóta, hogy tényleg teljesen legyen más a politika, minden mostani párt tűnjön el a picsába, s kezdjük legelőről. Egy új pártot úgy képzeltem el, hogy nem foglalkozik semmivel csak saját magával és az ambícióival. Erre ti ugyanazt csináljátok mint a többiek, megy az ócsárolás. Miért nem lehet anélkül. Nem vagyok se fideszes, se mszp-s se semmelyik párt szimpatizánsa, de ez idegelt fel rohadtul hogy ebben a posztban szanaszét oltjátok az mszp-t. Ezt kéne már felfogni, hogy nem a másik szarásával kell előrébb kerülni. Mégegyszer mondom, nem szeretem az MSZP-t, sem a FIDESZ-t és egyik pártot sem, de mi az hogy a "szocik, most, hogy tönkretették az országot". Nem most lett tönkretéve, hanem még a kommunizmusban az adósságspirállal amibe beleestünk, csak ez a helyzet azóta még rosszabb lett. De nem erről van most szó, hanem arról, hogy mért nem lehet azt mondani, hogy ki a faszt érdekel, hogy ki mit csinált és csinál, mi ezt csináljuk. That's all folks!

Nyár 2009.04.26. 08:16:01

@davidkolbi: Én is csak egy szimpatizáns vagyok a leadott 4 kc-mal, és bár engem mindig érdekelt a politika, hasonlóan utálom az összes eddig parlamentbe jutott párot. DE! Én igenis szeretném, ha az a szó, hogy FELELŐSSÉG, végre értelmet kapna az éppen parlamentben, a választók érdekeit szolgáló politikusok között is. Szerintem azért tart itt az ország, mert felelősség nélkül azt tehetnek, amit akarnak. Ők meggazdagodhattak, te tudod miből, hogyan? És te miért nem? Ők dohányozhatnak a parlamentben, hozzánk a munkahelyemre kijöttek ellenőrizni. Hogyan van ez? Tehát az a baj, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Nagyon örülök a demokráciának, de csak a pofámat jártathatom, a tv és az újság is megírhatja, mi minden visszaélés, korrupció van ebben az országban, és csak egy-két esetből lesz bírósági ügy, felelősségre vonás. És tudnám sorolni még sokáig mi minden javítani való lenne, bankok uralma az országon, már nincsenek szinte közértek, csak bankok minden utcasarkon kettő. Az ellenzéknek lenne a dolga a törvényekkel az éppen vezető kormányt nem engedni, hogy a közbeszerzéseket a csókosoknak adják, hogy eladják el kórházakat, ne építhessenek völgyhidakat, stb. Ha nincs felelősségrevonás, akkor nincs visszatartó erő az emberi kapzsiság és a visszaélések ellen. Tegnap egy celebes műsorban, tudom nem való nézni, de ismerni kell azt is, mivel butítják az ilyen műsorokat néző milliókat. Szóval ott már a Stadlerre azt mondják, hogy inkább ő csináljon ÁFA csalást, mert ő legalább abból stadiont épített, míg a politikusok csak simán ellopják. Ezzel szinte belesütik az emberek agyába, hogy lopni nem is olyan nagy bűn, hiszen az egyik stadiont épít belőle, a másik ellopja és luxus körülmények között él, de semmi következménye nincs.
Szerintem a múlt hibáival foglalkozni kell, abból le kell szűrni a tanulságokat, megpróbálni ugyanazokat a hibákat nem elkövetni.

sétáló bárányfelhők 2009.05.07. 13:33:44

@GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, na de a másik sokkal rosszabb, és különben is szélsőségesen nacionalista, mi meg milyen nagy demokraták vagyunk.....
Aztán emléxem még a régi kampányra, ahol a pártok előre leszögezték, hogy kisgyerekekkel (többek között) nem lehet kampányolni. jó, és jött kovács pistike....