HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Vidéki tapasztalatok: jók, rosszak

2009.04.10. 20:26 VayMárton

Az én tapasztalatom az, hogy az általam összegyűjtött cédulák fele úgy jött, hogy bárki jóf ej embrenek odaadták volna, de a másik fele a "hm... LMP, utánanéztem és tetszik" kategória. Megmozgattam a dolgokat, nálam van 45, aztán kedden kb 100 még, majd jön a többi. Azt mondom, hogy nálunk a faluban a legtöbb az LMP-re jön. Ismerősöm fidszes, s naponta látom, hogy jön-megy, aztán folyamatosan falakba ütközik. :-) Kb. a választópolgárok (1300) fele is meglenne, ha lenne időm. Hiszen mindenkivel beszélek, mert kérdeznek, s mert érdeklődnek felőlem. Így aztán lassan haladok. De annyi biztos, hogy az itteni fidesz erők gyomra összerándult, amikor megtudták, hogy LMP-s szimpatizáns vagyok. És ez nekem jó visszajelzés, mert a lakosság nagy része szeret és hisz abban, amit csinálok. Legyen az bármi. És ez rettenetesen nagy energiabomba a számomra! :-) Az mondjuk már szerintem most biztos, hogy az országos részvétel alig fogja elérni a 40%-ot! De akikkel eddig beszéltem, azok várnak egy olyan pártra, ami eddig nem járatta le magát és hiteles üzenetet közvetít feléjük!

Csete Krisztián
polgármester, Csór

 

Az én kezemben 7 db van, tegnap jól megszórtam a falut (én, a HuMuSzos, kéretlen reklámküldeményeket!), aztán majd megyek kasszírozni. Fogalmam sincs, mennyi jön be.
Viszont a haver kategóriában jól megy!
Tegnap kaptam egy esemest egy barátomtól, hogy már 20 és még lesz! Fogalmam sincs, hogy csinálja!

 

Pécs:
2 épületben voltam eddig: az első egy belvárosi panel, amiben 40 lakást jártunk végig ketten: 6 helyen nyitottak ajtót, szinte mind nyugdíjasok. Egyikük sem adta oda. (5 órakor volt, talán kicsit korán kezdtük)
Második épület a saját lakóépületem, ahol az első pár mondat után mondtam, hogy itt lakom a 15-ös lépcsőházban, amire egyből nagyon kedvesek lettek. Egy középkorú csávó - gyanakvó tekintettel - már csukta volna be az ajtót, amikor mondtam, hogy itt lakom, érezhetően egyből kedves lett, végighallgatott, nem adta ide, de udvarias volt.
Talán ha valahogy elérjük az elején, hogy ne 10 millióból egyek legyünk, hanem picit valahogy személyessé tudjuk tenni, szerintem érezhetően javul az arány.

 

Egy Fejér megyei faluból:

Most 20 van nálam meg kb 30 már kitöltve vár itt-ott valamint gondolkodóban vannak néhányan és bepróbálkozok még az útba kerülőknél hó végéig, hogy közelítsek a beígért 82-es darabszámhoz. Az tuti, hogy nem erőltetem a hezitálókat, ha magától szívesen nem adja, nem agitálom, nekem ezután is itt kell élnem jó viszonyban minden párt szimpatizánsával. Pont emiatt ma gondolatban vállon veregettem magam. Egy néni, akivel szoktam beszélgetni politikáról, és kapott LMP propaganda anyagot is, ma épp vejével állt udvaron, rákérdeztem, mire jutottak, és azt mondta, lehet hogy odaadja, de veje semmiképp, hisz az Fideszes.
Mondtam, hogy akkor az övét se kérem, adja a vejének legyen esélye a Fidesznek is, és jobb a békesség a családban. Nevettünk, aztán hármasban kedélyesen még elbeszélgettünk vagy negyedórát. A vej nem akarja Orbánt és nem lepne meg, ha pont a rámenősségmentes magatartásom miatt szolidaritásból nyomnának azért majd a családból x-et nekünk is. :)

Vannak az előzetes elképzeléseim közt, akik kerek perec nem adják, és kaptam egész familiától, olyantól akire rá sem gondoltam.
Egy nyugdíjas néni meg azt hitte ez lesz az előrehozott parlamenti választás, mondta, hogy még megbeszéli gyerekekkel unokákkal, át kell gondolni, de mikor felvilágosítottam, hogy "csak" EP, egyből odaígérte.

15 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.04.11. 07:37:26

Tök jó! Belépek az iwiw-re, és azt látom, hogy a bátyám is arra buzdít, hogy ne dobjuk ki a kopogtatócédulát, hanem adjuk oda az LMP+HP listára! :)
Pedig még nem is nagyon agitáltam a családban...
Alakul ez...
Lehet, hogy rá tudom majd venni őket, hogy legyenek ők is gyűjtőpont - ma úgyis megyek hozzájuk, de előtte lehet, hogy kinézek a Margit-szigetre, hogy tudjak magamhoz venni egy adag szórólapot, mert ami volt nálam, már elosztogattam az ismerőseimnek.

svaleria 2009.04.12. 10:15:11

Valamiről lemaradtam asszem, de hogyan fog az a számláló emelkedni? Kvázi hova írjam be a fixeket amik nálam vannak? :)

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.04.12. 20:05:39

@svaleria: szerintem ha megírod a kampányközpontnak, ők majd frissítik a számlálót.

hulyeinformatikus 2009.04.13. 12:49:36

@Will-O-The-Wisp: Szerintem meg küldje fel postán és csak azokat írjátok be, amik megérkeztek.

smoor 2009.04.14. 19:01:17

csak egyetérteni tudok azzal, aki azt írta, a kis ismeretség elég. VIII. kerületi házamban 8-at össze tudtam szedni, egyszerűen azért, mert ismertek, és "szimpatikus fiatalember" vagyok. a szomszédoknál, házban való kopogtatást mindenkinek ajánlom. sokszor bárkinek odaadják, csak tudják, hogy nem egy alávaló gazember - és a szomszédság erre éppen elég.

Little scallywag (törölt) 2009.04.14. 19:41:59

@smor: egyetertek veled, ma egy ismerosom meselte, hogy csak azert nem dobta ki a cetlijet, mert arra gondolt, hatha jon egy kedves ember es elkeri - meg jo, hogy en voltam a leggyorsabb kedves ember.

Clevinger 2009.04.15. 18:21:15

Ha már 30 ezer lesz a központban akkor merném nyugodtabb szívvel a postai úton küldést preferálni...

Will-O-The-Wisp · http://www.will-o-thewisp.gr/ 2009.04.15. 22:20:29

@Clevinger: Egyetértek. Én se nagyon kockáztatnám a postai továbbítást...

librarian1 · http://lmpbekes.blog.hu 2009.04.17. 20:04:07

A postától kicsit én is félek, de mit tegyek? Békés megye egyik kisvárosában lakom, a legközelebbi gyűjtőhely is kb. 30 km-re van. Postán, ajánlva megkockáztathatom a 15 cédulám elküldését, vagy inkább kocsikázzak?

svaleria 2009.04.17. 20:10:12

időben add fel, nem feltételezek semmiféle szándékosságot csak az ördög nem alszik és tapasztalatból tudom, ha nagyon várnak egy sürgős levelet akkor az tuti elkóborol előtte valamerre.

svaleria 2009.04.17. 20:13:57

khm egy kérdés, mért nem barátkozok össze a kézbesítőtökkel? Mármint mindenki a sajátjával ahol épp lakik. Próba szerencse...
Ha szépen elmondanátok mi ez az egész, esetleg adnátok neki egy-két anyagot akkor legalább tudná terjeszteni a hírt, hogy lám csak ilyen is van, még ha mindjárt nem is kampányolna, bár mért ne? :)

svaleria 2009.04.17. 20:14:41

"barátkoztok" akart lenni

librarian1 · http://lmpbekes.blog.hu 2009.04.19. 16:04:41

Hát, ezt meg kell osztanom veletek: délelőtt fölhívtam két kedves ismerősömet érdeklődvén, hogy megvan-e a cédulájuk. Az első reagálása: milyen cédula? én nem tudok semmiről... a másik: mer' mégis lesz előrehozott választás? Nos, miután elmondtam, hogy hamarosan EP választás lesz és hogy mi is ennek a lényege, rögtön 3 cetlivel lettem gazdagabb. Némelyek, mintha nem is ebben az országban élnének.
Legjobb barátnőmtől is próbáltam elkérni, ám ő azon nyomban kidobda, amint megkapta a postástól, olyan indokkal, hogy neki úgy se lesz jobb és utálja a politikát. Sajnos nem sikerült meggyőznöm, hogyha így áll hozzá, akkor tényleg nem lesz jobb.
Szóval, hajrá, össze kell, hogy jöjjön és a személyes megkeresésnél, telefonálásnál nincs jobb módszer!

librarian1 · http://lmpbekes.blog.hu 2009.04.19. 16:07:28

Hát, ezt meg kell osztanom veletek: délelőtt fölhívtam két kedves ismerősömet érdeklődvén, hogy megvan-e a cédulájuk. Az első reagálása: milyen cédula? én nem tudok semmiről... a másik: mer' mégis lesz előrehozott választás? Nos, miután elmondtam, hogy hamarosan EP választás lesz és hogy mi is ennek a lényege, rögtön 3 cetlivel lettem gazdagabb. Némelyek, mintha nem is ebben az országban élnének.
Legjobb barátnőmtől is próbáltam elkérni, ám ő azon nyomban kidobda, amint megkapta a postástól, olyan indokkal, hogy neki úgy se lesz jobb és utálja a politikát. Sajnos nem sikerült meggyőznöm, hogyha így áll hozzá, akkor tényleg nem lesz jobb.
Szóval, hajrá, össze kell, hogy jöjjön és a személyes megkeresésnél, telefonálásnál nincs jobb módszer!

librarian1 · http://lmpbekes.blog.hu 2009.04.19. 16:08:04

Bocsi, csak egyszer akartam elküldeni:-)