HTML

20.000 lépés Magyarországon - Megtettük.

Ezt a blogot azért hoztuk létre, hogy fórumot biztosítsunk a Lehet Más a Politika + Humanista párt összefogás listaállításához szükséges kopogtatócédulák gyűjtőinek, valamint hogy betekintést nyújtsunk barátaink és ellenfeleink részére a cédulagyűjtés állásába. Segítenél?---> http://lehetmas.hu

Friss topikok

  • Metropolisz: Létrejött a MyVIP-en is az LMP - Lehet Más a Politika klub! Csatlakozzatok és hívjatok meg minél t... (2009.05.18. 23:30) 27500 köszönet
  • Dús Pongrác: @AdamT: "Nem liberális, nem konzervatív de a programját tekintve zöld is csak részben. Én azt gond... (2009.05.17. 23:55) Daniel Cohn-Bendit: Az LMP meg tudja változtatni a politikát
  • KONOK: kicsit korán léptünk, de jó volt, köszi a szervezést!!! (2009.05.10. 21:12) Vasárnap buli, leadás, hírszerzős cikk
  • MalacPasztor: En is beszeltem mar egy LMPssel errol az átláthatóság témáról, Ő a pénzhiányt és a kampány miatti ... (2009.05.10. 14:22) Megvannak
  • sétáló bárányfelhők: @GayBears Blog: teljesen egyetértek, azzal hogy az MSZP is ezzel operál: igaz mi rosszak vagyunk, ... (2009.05.07. 13:33) Miért szokás nekünk cédulát adni?

Archívum

Jótanácsok cédulagyűjtőknek

2009.04.10. 20:10 VayMárton

Várnai László írta össze, érdemes elolvasni.

Egy rövidebb, a humák utáni verzió található itt is: http://www.lehetmas.hu/segitek

A nagykapu

Igyekszem nem álldogálni és végigcsöngetni, ha kijönnek, bemennek szó nélkül bemegyek. Ha felcsöngetek, a Lehet másnak gyüjtök!” szöveggel  kezdek és nem az ajánlót gyűjtök  ”kel, sok percet lehet kapuk előtt állva, csöngőket nyomogatva elveszteni.

 

Együtt, külön?

----A legszerencsésebb, ha két vagy több ember megy körbe ugyanabban a házban, vagy együtt az utcában, de kétszer annyira „termelékenyek” ha nem együtt beszélnek a kijövő lakóval, hanem külön csöngetnek be. Az is jó ha nem látják a másik gyűjtőt a lakók,  (nincs összeszedés jellege) mi mindig két eltérő szinten jártunk, de hallótávolságban. Az egyik elindult az ötödikről lefelé, a másik a földszintről fölfelé.

Én két ajtón is becsöngetek, nem várok perceket, hogy  otthon vannak, kijönnek é. Max visszamegyek, egyszerre mondom el ugyanazt a két szomszédnak.

 

A házak, lakók kiválasztása.

A rendes új építésű ház esélyesebb, mint a lepusztult öreges ház. A fiatalok, házaspárok gyerekesek lakása  esélyesebb. Vidám csöngők, feliratok, ablakra rajzolás, vicces kutya jó jel.

 Ha bringa van az ajtó előtt, ha láthatóan értelmiségiek, pl. ha HVG van a postaládán, ha NEM kérek Reklámot felirat van kinn, akkor oda mindenképp. Koszlott, nagymagyarországos, polg körös, stb. lakásokkal, emberekkel nem vesztegetem az időt.

 

5 perc

Igyekszem elsőre megítélni, érdemes-e. Ha nem, köszönök és megyek. Csak akkor töltök több időt, ha azt látom, hogy szavazna is ránk. Nagy család több ajánló egyszerre!

 

 

Érdemes viszont elsőre megtudni megvan-e még, sokan szívesen beszélgetnek, politizálnak, majd a végén közlik, hogy már odaadták, kidobták.

 

 A szöveg

„ segítsen nekünk elindulni, hogy választhatóak legyünk”, „Húszezer kell, önnek egy perc én reggel óta járom a lépcsőházakat”  …. az emberi oldal  működik. Biztosítom, Ettől még szavazhat akire akar.

 

Politikai érvelés

Vitatkozni párthívőkkel nem érdemes.

Fontos elmondani, hogy most nem a kormány lemondatásáról, belpolitikáról van szó, hogy nem osztjuk meg az ellenzéket, //   nem segítjük Viktort a hatalomba.

Fontos érv hogy nem vész el a szavazata, ha ránk szavaz.

A jelenlegi pártok elleni utálat, a korrupció emlegetése jó.

 

ZŐD érvek

Hogy mindenhol vannak zöld pártok,  amik sokat elértek, csak nálunk nincsenek.

gyakorlatias dolgokat akarunk, levegő tisztább legyen, az  utca, a füst, érdemes a szmogról beszélni, a három évvel kevesebbet élünk, stb.  külföldi mérgezett élelmiszer, amiket megértenek.

 

Vigyük ami kell

Mindenkinél legyen bőven szórólap, ezt  néha odaadom, gyakran próbálnak kitérni azzal, hogy nem tudok önökről semmit ekkor odaadom a szórólapot, és azt mondom, visszajövök 5perc múlva, csak végigjárom a házat. Mire visszajövök, van, hogy már ki is töltötték az ajánlót. Én az ajánló gyűjtést szórólapozásra is használom, a szimpatikus lakások ajtórésében hagyok szóróanyagot.

Viszek kellő számú agendát, egy-két tucatnyit az érdeklődőknek adok, ők szavazni is fognak. Akár megadom a tel számom, ha érdekli a párt. Felírom a nevét elkérem az elérhetőségeit, e-mailjét.

 

Segítek kitölteni

Sokan azt sem tudják mit gyűjtünk. El kell mondani, h most kapta postán, abból kell a lap. Tessék csak előkeresni, megvárom.... Sokan arra hivatkoznak, hogy nem tudják, hogy kell. Együtt töltjük. Ne legyen hiba. Ha öreg ki is veszem a kezéből, és kitöltöm gyorsan, csak az aláírás helyét mutatom.

 

Figyelni kell:

Mindkét párt nevét beírja

Ne a nevét írja először

A személyi szám kell, ez rajta van a borítékban lévő cédulán, sokan az öregek tudják is fejből.

Figyelmeztetni, h írja alá.

 

Ha elrontja

Csillaggal, jav. Aláírással elfogadják.

 

 Legyünk személyesek

 Milyen szép szarvasagancs, a bácsi lőtte? Ez ér annyit, mint a politikai érvelés.

 

Ne öltözzünk hippinek, ne legyünk nyakkendőben öltönyben sem.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.